BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kuah cair..rindu mak masak

hye semua. selamat petang. happy great sunday untuk semua. apa menu lunch korang semua hari nih.? urmmm..mesti sedap-sedapkan.? bertuahnya lahai badan eyh perut sebab dapat jamah yang sedap-sedap.

aku hari ni cuma jamah nasi putih, telur masak kicap dan ubi kentang masak merah lepas tuh adala kuah-kuah sikit sebab aku tak suka makan tanpa kuah. terasa macam kering sangat nasi aku tuh. kuah hari nih semuanya cair dari biasa. memang lar hari-hari biasa pon cair jugak tapi hari nih kuah dekat DC tuh lagi cair dari biasa. mungkin mak cik tuh terlebih air agaknya dekat kedai dia hari nih. makcik-makcik kalau yer pon nak untung jangan lar sampai masak macam tuh sekali. kesian dekat kami-kami nih. dah lar mak kami semua jauh tak dapat nak rasa masakan mak harapkan makcik jela tapi bila dah jadi lagu nih terus rinduuuuuuuuuuuuu sangat dekat masakan mak.

lepas makan tadi aku terus updated status dekat facebook macam nih "kalau lar dapat makan ayam masak asam pedas, ikan paten masak tempoyak, ayam masak lemak, bihun gorang dan udang masak lemak yang mak masak kan sedap." lepas tuh aku terus call mak tanya buat apa, dah makan ke belum, makan apa terus mak jawab "makan ayam masak lemak". masa nih on the spot ayaq mata aku turun taw dak.? aku cakap dengan mak "sedapnya. orang dekat sini makan nasi dengan cair macam air je." mak balas "tak apela sabar jela lagi setahun aje kamu makan kuah cair tuh nanti dah abis belajar tak merasa dah makan kuah cair." makkkk jawapan mak sama dengan apa yang orang tulis dekat bawah status orang dekat facebook lar. kimia sangat. orang rindu nak makan yang mak masak. gulai dekat sini tawaq tak dak rasa. mak masak jugak yang terbaikkkk.! rindu masakan mak.! tak sabar nak balik. ='(

jodoh di tangan yang maha esa

haiii semua. kite jumpa lagi. hari nih aku rasa macam nak updated pukal. boleh kan.? kalau tak boleh pon apa aku kesah ini kan blog aku jadi suka hati aku. kalau tadi aku dah cerita pasal kelahiran anak sulung irma hasmie sekarang aku nak kongsi pasal jodoh. apa.? jodoh.? aku dah nak kahwin ke.? ohhhh tidak. belum masanya lagi untuk aku menamatkan zaman bujang aku dan tidak sama sekali bagi aku untuk menikah di usia yang muda. muda ke.? muda lar sebab baru 22 tahun. alhamdulillah masih di panjangkan usia aku. oh sebelum aku terlupa entry ni mungkin panjang jadi harap semua sabar membacanya ok.! baca dengan perasaan.

jodoh. kenapa dengan jodoh.? rasanya semua pon dah sedia maklum yang jodoh ajal maut rezeki semua di tangan tuhan bukan.? semua di antara kita dah tertulis di lufmahfuz tentang rezeki kita banyak mana, ajal kita bila, maut kita datang dalam keadaan yang macam mana dan siapa jodoh kite. macam tuh juga dengan aku. aku percaya segala urusan allah dah di tetapkan cuma masa yang akan menentukan semuany bila ia akan berlaku.

semua di antara kita pasti ada rasa untuk menyayangi dan disayangi. tidak terkecuali aku. rasa untuk disayangi oleh sesorang yang akan sentiasa dengan kita, boleh jadi kawan dan lawan pada kita, berkongsi segala masalah dengan kita, dan buat perkara-pakara yang menarik bersama dengan kita merupakan sesuatu yang menyeronokan. bahagia bila tengok orang sekeliling aku yang bersama luang masa bersama dengan orang yang mereka sayang. seronok bila tengok mereka boleh bergurau senda dan bergelak ketawa sama dengan orang yang mereka sayang. tak dinafikan kadang-kadang timbul rasa jeles dalam hati kecil ini untuk bersama merasa apa yang mereka rasa. setiap hujung minggu pastinya ada perancangan dibuat untuk mereka meluangkan masa bersama. tapi aku berbeza. hujung minggu aku habiskan untuk berperap dalam bilik. tak kira lar dekat rumah ke dekat kolej ke bagi aku sama aje.! kalau dulu boleh lar aku macam mereka keluar jalan-jalan atau buat aktiviti yang boleh merapatkan hubungan aku dengan mereka yang disayangi tapi sekarang semuanya berbeza.

kadang-kadang aku hanya mampu tersenyum bila melihatkan mereka ni berlalu di depan mata. jalan berdua sedangkan aku hurmmm sorang. habiskan masa seorang diri sambil perhatikan gelagat-gelagat orang di sekeliling aku. bahagia sangat rasanya. perasaan ni mula makin kuat sejak kebelakangan ni. yela sebab dekat kelas asal mula jer minggu baru kami lepak makan sesama dengan classmate semua cerita pasal kisah dorang dengan pasangan masing-masing. kadang-kadang dorang tanya aku. macam mana aku denagn herry, aku dengan siapa sekarang, ustaz macam mana. bunyi macam ramai sangat "kumbang" dalam hidup aku. tapi tuh semua cuma kawan aku. herry hurmmm ntah lar. aku pulak hanya mampu tersenyum bila dengar soalan tuh. dalam hati hanya tuhan yang tahu apa yang aku rasa.

kalau balik rumah pulak lain ceritanya. orang dekat rumah semua tengah sibuk buat persiapan untuk adik aku. untuk apa.? persiapan untuk adik aku bertunang. apa.?bertunang.? yes.! adik aku tunang dulu dari aku. bila memandangkan dulang-dulang hantaran yang dah siap bergubah dalam bilik tuh aku sikit sebanyak ada rasa terusik. tipu kalau aku katakan aku tak jeles. yer.! memang aku jeles. jeles sebab dia dulu menamatkan zaman bujang dia dari aku dan di usia yang muda. walaupun zahirnya aku nampak gembira dan excited dengan majlis tuh tapi dalam hati sekali lagi hanya tuhan jer yang tahu. adik aku sangat beruntung dapat jodoh yang baek, kaya, good looking. semua ciri-ciri tuh memang di idamkan semua wanita di luar sana. she so lucky. sejak mula kenal dengan cinta hati dia segalanya berubah bagi dia. apa yang dia nak semua dapat, phne silih berganti, shopping setiap minggu, dapat itu, dapat ini. bak kata semuanya sempurna. kenal tak lama sekarang dah pon nak bertunang dan tahun depan dah pun nak kahwin. congratulation nadirah.!

di awal perkenalan dia dah dapat seutas gelang tangan habib dan hari nih di hari ulang tahun dia yang ke-19 dia dapat kejutan yang sangat-sangat tak di sangka. celebrate bufday dekat restoran mewah, dapat jambangan bunga yang besar, dapat kad dan yang paling berharga seutas rantai emas dari habib. masa aku tengok pada gambar yang dia post hati aku sangat terusik. sangat terasa kenapa aku tak seberuntung dia. kenapa aku tak dapat nak rasa apa yang dia rasa. adakah aku pun akan dapat calon suami yang seromantik itu. hang sangat beruntung nadirah. belum pun kahwin hang dah jejak kaki ke luar negara dengan dia. sebelum ni hang ke bali coming soon akan ke melbourne. lepas kahwin nak ke tanah suci. alhamdulillah.

kadang-kadang bila tengah duduk dengan mak abah aku selalu cakap orang balik cuti keluar dengan boyfriend kak cik duduk rumah aje. mak mesti akan balas belum masa kak cik nak ada semua tuh. mungkin tuhan tak nak bagi sekarang sebab tuhan nak bagi kak cik spendtime denagn mak abah dan family dulu. sayu hati aku bila dengar mak cakap macam tuh. bila aku teringatkan kata-kata mak tuh aku cuba positifkan diri aku. mungkin ada betulnya cakap mak. bila aku dah ada yang disayangi mungkin aku tak akan ada masa lagi untuk aku luangkan dengan mak abah aku. mungkin jugak tuhan tak nak bagi aku pasangan sekarang sebab tuhan sayangkan aku dia tak nak aku melakukan dosa kalau ada pasangan. mungkin juga tuhan nak bagi jodoh yang terbaik buat aku jadinya ambil masa.

orang selalu nampka aku sentiasa happy macam orang yang dalam percintaan yang tak pernah ada masalah. orang tengok aku nampak cantik mesti ramai boyfriend tapi tuh semua hanya andaian semata. hakikatnya aku masih belum berpeluang untuk merasai semua tuh. yes.! dulu memang aku pernah lalui hari-hari yang indah dengan pasangan aku tapi semuanya tak panjang. setiap yang jadi kekasih aku mesti akan dirampas oleh orang lain dan sebab sifat lemah aku, sifat terlalu menjaga hati kaum yang sama dengan aku, sifat terlalu berlembut aku semuanya aku lepaskan. walaupun hati aku sakit aku redhakan sebab aku rasa itu bukan hak aku walaupun aku sayang diorang. di sebabkan sifat-sifat aku ni juga aku single sampai ke sekarang. kadang makan hati juga bila tengok ex2 aku bahagia dengan pasangan baru diorang walaupun ada di antaranya yang datang balik cari aku rasa tuh dah tak sama bagi aku. ada juga yang jadi kawan aku sekarang sebab aku dah tak boleh nak ada rasa yang sama lagi dengan diorang macam yang mula-mula dulu walaupun ada di antara mereka yang aku masih saynag dan tak dapat aku lupakan segala kenangan dengan diorang sampai ke hari ni. macam log aku still sayang dia tapi susah aku nak tunjukan sebab kebusyan dia yang bertugas di tengah laut. macam fierdauz aku mengaku masih sayang dia walaupun dia tipu aku tapi aku tak mampu nak rampas dia semula dari aku setiap kali aku tengok dia bahagia dengan pilihan dia. aku tak sampai hati nak guris dan sakitkan hati kaum aku sendiri. aku cuma mampu doakan yang terbaik untuk dia. herry pulak aku terpaksa lupuskan rasa sayang aku dekat dia memandangkan dia jauh lagi tua dari aku dan dia dah selayaknya untuk kahwin. kalau nak tunggu aku alamatnya lambat lar dia kahwin. kesian dia.

aku makin terasa hati bila sejak akhir-akhir ni best friend aku sendiri makin jauh dengan aku sejak adanya teman dalam hidup dia. kalau dulu kitorang boleh jer kua lepak sesama tapi sekarang dia dah makin dikongkong makin terikat dengan taman hidup dia. dah susah nak lepak sekali. kalau lepak nanti gaduh so aku pun terpaksa lepaskan dia dengan kehidupan dia. memang aku masih ada meera dan shekin tapi tak sama dengan best friend aku.! nak lagi pulak nanti dia pon akan makin busy buat persiapan bertunang dia, lepas tuh kahwin. aku akan menjadi makin sunyi. makin kosong. tapi sebab menghormati priversi hidup kawan baik aku sendiri aku relakan dia dengan teman hidup dia. aku hanya boleh dokan yang terbaik untuk dia dan aku akan sentiasa berda di sisi dia memerhatikan kebahagiaan dia dan sentiasa ada untuk dia kalau dia ada masalah.

selalu aku berdoa supaya tuhan tunjukan siapa pemilik tulang rusuk kanan aku. siapa jodoh aku. kalau orang tuh dikalangan orang yang berada disekeliling aku rapatkan lar jodoh aku serta berkati lar hubungan yang akan terjalin itu. aku percaya ada sesorang yang telah tuhan tetapkan untuk menjadi imam aku. jodoh aku sudah di tentukan dengan siapa. hanya tuhan mengetahui setiap apa yang ada dalam setiap sudut hati kecil aku ni.sesungguhnya ya allah engkau maha mengetahui. in shaa allah.

luaran seseorang tidak menggambarkan apa yang terdapat di dalam hatinya. terima kasih mak, abah, adik-beradik dan kawan-kawan yang selalu ada dengan aku dan buat aku bahagia walaupun tiada seseorang untuk disayangi aku tetap gembira sebab adanya mereka. 

congratulation to irma..

hai dan hello semua. selamat petang semua blogger. apa menu minum petang korang hari nih.? aku.? hurmmmm. bila dah hujan lebat time petang macam nih memang tak dela minum petangnya sebab tak boleh nak kelaur. hanya secawan hot coklat yang menemani aku. cewahhh. sedih sangat ayatnya. tak kisah lar apa menu minum petang korang ye. btw selamat menjamu selera =)

petang nih aku terbaca yang irma hasmie baru sahaja selamat melahirkan anak sulung dia. alhamdulillah dan aku rasa terpanggil untuk menulis tentang dia buat entry aku petang nih. apa yang membuatkan aku terpanggil untuk itu ialah apabila melihatkan kecomelan muka putera sulung irma hasmie tu. betul aku tak tipu muka anak dia tersangat lar comel dengan mata yang sepet ala-ala macam mata irma hasmie juga. korang tak percaya.? nah tengok nih.

 
inilah gambar anak irma yang aku dapat hasil bantuan encik google serba tahu tuh. kan comel kan tuh. kalau tak silap aku berat anak irma hasmie 3.92 kg. tuh yang aku baca di laman sosial facebook lar kalau salah mohon ampun yer semua dan juga kak irma. kalau yer kak irma baca blog aku nih. ahaha. putera sulung irma hasmie nih lahir semalam. hari jumaat. semoga diberkati sepanjang hidupnya sebab lahir pada hari jumaat. korang nak tengok lagi gambar irma hasmie dengan babynya.? sini ada lagi tengok lar kecomelan si ibu dan anak nih.

tengok lar comel kan muka keduanya. aku sangat suka tengok gambar nih sebab aku rasa senyuman yang terukir di muka irma sangat iklas. itu lah wajah seorang ibu yang sangat gembira bila dapat melihat wajah anak mereka yang dikandungnya 9 bulan 9 hari. kadang-kadang ada yang terlebih bulan atau pun tak cukup bulan. apa-apa pun aku nak ucapkan tahniah lar kepada irma hasmie dan suami sebab selamat menimang cahaya mata pertama mereka. aku pula yang rasa seronoknya. semoga juga anak mereka membesar menjadi anak yang soleh dan sentiasa mendoakan untuk kedua ibu bapanya. in shaa allah =)


ps: orang kata masa mengandung wanita akan nampak comel betul ke.? kalau tengokkan pada irma nih memang comel.buat aku rasa macam tak sabar nak kahwin dan mengandung dan ada anak sendiri. in shaa allah bila sampai masanya aku akan berrjumpa dengan tuan punya rusuk kanan itu. in shaa allah.

stress

hai blogger semua. apa khabar korang semua hari nih.? sehat.?alhamdulillah. aku.?sehat-sehat aje.! hari nih xdela apa yang aku nak kongsikan cuma sikit cerita. tapi sebenarnya cerita nih berlaku semalam cuma semalam aku malas nak buka lappy dan on internet segala bagai membuatkan tak  terupdate lar cerita ni.

semalam macam biasa lar kalau ikutkan jadual aku ada 2 je kelas. pertama kelas instructional design dengan sir AN dan petangnya pulak kelas advertising media creative. kelas sir AN cancel sebab wife dia bersalin so dia ada banyak benda yang perlu dia selesaikan. masa sir call salah sorang dari classmate aku bagi tahu yang kelas dia cancel aku dah bangun dan dah siap pon tahu tak.? masa tuh aku dah otw jalan pergi kelas baru classmate aku text msg bagi tahu yang kelas cancel. dalam hati aku rasa mcam arghhhh.! geram yang teramat sangat. penat korang tahu tak nak kene daki anak tangga yang sebanyak 99 anak tangga tuh. ya ampun berpeluhnya jangan dikata lar sememangnya mencurah-curah ke ladang gandum keluar. dengan hati yang konon-konon tenang aku fikir positif jela. anggap tuh sebagai satu exercise aje.!

lepas dah dapat tahu kelas dah cancel aku pon teringat yang aku nak kena pergi pejabat imegesen amik pasport aku dan dengan rasa tenang kononnya aku pergi turun balik anak tangga yang 99 tuh menuju ke stesen bas depan fakulti aku. amik dua bas baru lar sampai ke tempat yang di tuju. sampai aku ingat boleh terus ambil dan terus balik tapi tapi tapi tak pulak. aku still kena ambil angka giliran. erghhh.! stress aku dibuatnya. nak pergi ambil jela pon nak kena tunggu lagi semalam dah siap kot boleh ambil jela. tunggu punya tunggu dah masuk tengah hari then sampai giliran aku. bagi resit pembayaran, bagi cop jari kiri kana apa semua baru lar aku dapat pasport aku tu. syukur alhamdulillah sebab aku tak payah nak datang tempat yang tersangat ramai orang tuh. tak suka.! tak suka.! tak suka tahu tak.?

bila dah selesai aku pon balik kolej tapi singgah DC ala kira macam food court lar kalau dekat sini sebab ada banyak-banyak kedai makan dekat sini aku beli nasi campur dengan air untuk makan tengah hari pastu bawak masuk bilik. makan dalam bilik aje lagi senang. nak kasi tahu jugak selalunya kalau aku makan tengah hari budget makan aku tak lebih dari rm4.00 termasuk air tau. tapiiiii semalam terlebih rm.0.50 pulak makan tengah hari aku. ahahaha. apa yang aku makan selalu sampai tak lebih dari rm4.00.? selalunya aku cuma makan nasi rm1.00 lepas tuh aku ambil ayam rm2.00 dengan kuah-kuah aje dan air rm1.00 kan dah total rm4.00 tuh tapi semalam aku ambil sambal kering kacang dangan ikan bilis tuh yg extra rm0.50. harga makan dekat sini memang mahal sikit kalau banding dengan bandar-bandar lain. yela sini kan bandar besar so memang lar macam tuh. aku bukan nak budget ke duit tak cukup ke apa ke yang makan macam tuh cuma tengah hari kan tak nak lar makan banyak sangat sebab nanti dalam kelas aku mengantuk pulak.! hehehe

lepas dah selesai makan aku rehat-rehat kejap dalam bilik sambil online facebook, twitter, insta dengan wechat aku sementara nak tunggu masuk zohor dan kelas pukul 2.10. semalam tak tahu kenapa aku rasa tersangat excited nak pergi kelas. lepas aje solat zohor aku terus siap pergi kelas. kelas neh dekat menara tingkat 13 so memang aku kena panjat tangga menara lar pulak kan sebelum nak sampai ke tempat yang ada lif untuk ke tingkat 13. banggunan menara neh atas bukit. boleh kata puncak jugak lar jadinya kena lar naik tangga yang sangattttttttt tinggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii untuk sampai ke kawasan yang ada lif. alahh siapa yang pernah belajar atau datang melawat dekat UiTM shah alam nih in shaa allah dia tahu mana lokasi menara nih. penattttttttttttttttt lagi sekali. peluh-peluh jangan dikata. bila dah sampai kelas korang tahu apa jadi.? hurmmm aku sempat duduk atas kerusi tuh untuk beberapa minit aje. bontot pon tak sempat nak kan kerusi tuh. peluh dan panas pon tak hilang lagi nih lecturer dah masuk. ingat dia nak mula mengajar tapi dia cuma masuk cakap "sorry class saya lupa nak bagi tahu semua yang saya perlu cancel class hari nih. saya ada hal dekat luar." whatttt.?? kelas cancel.!!fuhhhhh..memang aku suka exercise macam nih panjat tangga yang banyakkkkkkkkkkkkk tuh semata nak dengar sir cakap macam tuh aje.! sakit pulak hati aku dengarnya. so kitorang pon cakap-cakap lar dengan sir apa semua last-last sir cakap "tak pela tak perlu buat kelas ganti hari nih anggap je ada kelas. sign je dekat attendance tuh." yang nih yeayyyy sebab tak perlu buat kelas ganti. sumpah aku malas sangat kalau ada kelas ganti sebab nanti mesti akan ambil waktu malam untuk buat kelas ganti. aku tak suka kelas malam.!

disebabkan aku dengan kak dee stress melampau dengan kelas yang macam nih kitorang terus decide nak keluar shoppingggggg. kitorang memang macam nih bile stress suka buat yang ntah apa-apa punya kerja. terus turun naek kereta vrooommmm pergi setia city mall. kitorang jalan pusing-pusing sambil tuh gosip-gosip sikit. itu wajib bila kitorang dah berdua mesti ada benda nak gosip. perempuan lar katakan. hew hew hew. pastu mula lar shopping. shopping kami adalah shopping yang saaaaaaaangat jimat sebab tak keluarkan duit yang banyak pon. sebabbbbbbbb kitorang gunakan baucer buku yang "abah najib" bagi. ahaks.! thanks abh najib. jimatkan.? lama duduk dekat dalam MPH tuh. aku cuma gunakan rm50 aje dari baucer aku tapi masa nak bayar kene extra pay rm0.40 jer dan kak dee pulak extra pay rm10.90. lepas tuh kitorang pon singgah beli chatime dan kak d beli auntie ann dan kitorang pon balik lar. hilang stress bila dah dapat berbelanja walaupun tak guna duit yang banyak. betul lar kata orang shopping boleh buatkan kita hilang rasa stress dan relax. sebab tuh aku suka shoppingggggg.!

nih buku yang aku beli semalam. sangat best. aku baca pon boleh gelak.!
nih aksi kak dee masa nak cari buku dia.
ini pulak sebahagian kecil anak tangga yang aku perlu daki. penattttt.! demi kejayaan segulung ijazah ku gagahi jua kaki melangkah menuju ke menara gading. in shaa allah =)

pagi ke petang

hai2 semua readers, blogers dan seantero dgn nyer..selamat petang dan selamat beristirehat kepada anda2 semua..petang neh xdela lar cite best sgt pown cuma nak share tentang kakitangan gomen yang bertugas di kaunter..jum bace ape yang berlaku..

hari neh aq kan xde class so aq decide lar utk pergi selesaikan urusan aq sebab nyer sebelum neh ade class so susah sikit nak g berurusan dgn mereka..hari tuh aq dh pergi petang lar dalam pukul 3 gitu aq sampai sane..dh datang dgn jalan laju gilok nyer sebab nak kejar masa tapi bile sampai sana hurmmmm..jwpn hampa yg aq dpt dri akk kaunter..akk tuh ckp "sory dik tiket nombor dh habes.." aq pown ckp dalam hati cepat nyer baru pukul 3 lbh kowt xkan dh habes..okeh fine xpe aq balik dgn sia-sia jer petang tuh lagi pown mungkin salah aq sebb datang lewat..tp aq nak ckp akk tuh tolong senyum sikit boleh tak.?awk tuh dah lar kerja bawak nama gomen so senyum lar sikit..plus bukan kene bayar pown kalau senyum..haishhh..tak paham betul aq dgn org yg susah nak senyum neh..gigi emas ke hape ha korang neh.?gerammm pulak aq dibuat nyer..

hari neh aq gerak awal seawal 8 pagi aq dh keluar dari kolej pergi sana..sampai dalam pukul 8 lebih dkt 9 gitu..lamakan.?almaklum lar naek public transport cam gitu lar bukan boleh ikut masa kite..so bile dh sampai aq terus amik nombor..berapa nombor yg aq dapat..cuba teka.?ha.?salah.!datang awal pown aq still dapat nombor yg ke 4477 tahu tak.?nah tgk neh..


kan betul kan ape aq ckp..neh nombor yg aq dapat masa datang pukul 9 gitu lebih kurang..dalam hati aq ckp org selangor neh memang suka berjalan keluar negara agak nyer sebab tuh jabatan imigresen neh ramai sangat org nyer..tapi tak pela kan sekurang nyer aq dapat jugak nombor dari tak dapat langsung..tahu tak aq tunggu dari pagi sampai ke petang tahu tak baru selesai urusan aq neh..dah rase mcm aq kerja sini jugak pulak duk sini dri pagi sampai ke ptg mane tak nyer pukul 4.45 petang baru selesai..haishhhh..sabo jela aq..

yang aq geram nyer kaunter byk tapi yg buka nyer sikit jer..mengapakah.?kalau dah tahu orang ramai buka lar semua kaunter..neh ade kaunter yang tutup ape ke hal nyer.?dh tuh esok aq kene pergi sana lagi utk amik pasport aq tuh..kalau buat cepat kan dah boleh selesai semua nyer hari neh..susahkan org jer..macam yg dtg dari jauh tuh kan dah xpasal kene dtg lagi..kalau buat dekat ipoh sekejap jer adek aq kate..kalau aq ade byk masa dh lama aq balik buat dekat ipoh tapi sebabkan kekangan masa kene lar buat dkt sini jer..mohon buka lar semua kaunter yg ade yer wahai pihak jabatan imigresen..plus, mohon sediakan lar kerusi lebih utk tetamu yg dtg berurusan dgn anda..kesian mereka perlu berdiri lama sambil menunggu angka giliran mereka..

~walau macam mana pun aq tetap berbangga dgn diri sendiri sebab aq finally berdikari dalam berurusan dengan pihak government..sepanjang umur aq 22 tahun belum pernah lagi berurusan sendirian dgn pihak gomen..pergi hospital ke klinik pown dengan abah jer selalu nyer..terasa dh besar pulak rase nyer..syukur alhamdulillah semua nyer di permudahkan oleh-NYA..thanks abg deris, kak jue dan kak syu sebab tolong bg tahu lokasi nyer~

rahsia diriku...

Rahsia Bulan Kelahiran – Hasil Kajian Dato Fadhilah Kamsah
OKTOBER

# suka sembang (memang pown sbb tuh masuk masscomm ^_^)
# suka org yg sayang padanya (betul..betul..betul..)
# suka ambil jln tengah (to be save kata org =) )
# sangat menawan & sopan santun (KENYATAAN kowt)
# kecantikan luar & dalam (in syaa allah)
# tidak pandai berbohong & berpura-pura (depends on the situation..huhuhu =p)
# mudah rasa simpati,baik pentingkan kawan (so far YES.!)
# sentiasa berkawan (SANGAT.!!)
# hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama (siapa yg kenal aq akan tahu kebenaran nyer.)
# cepat marah (ermmm..rasa mcm tak or mungkin sbb aq tak reti nk tunjuk rasa marah tu kowt.)
# macam pentingkan diri sendiri (MACAM sahaja okeyh guys..)
# tidak menolong org kecuali diminta (tak jugak.tgk org kowt.)
# suka melihat dari perspektifnya sendiri (YES.!)
# tidak suka terima pandangan org lain (pown tgk org yg bg pandangan tuh jugak)
# emosi yg mudah terusik (sangattttt..)
# suka berangan & pandai bercakap (hahaha..mana tahu neh.? ^_^)
# emosi yg kelam kabut (tgk pd keadaan lar jugak)
# daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan) (sangatttt betul.!so siapa jd bf aq watch out.!)
# suka melancong,bidang sastera & seni (horeyyyy..memang kuat berjln pown mak ckp aq neh)
# pengasih ,penyayang & lemah lembut (hanya org yg boleh menilai benda neh)
# romantik dlm percintaan (i think so ^_^)
# mudah terusik hati & cemburu (agak larrr kan)
# ambil berat tentang org lain (betul kowt hew hew hew)
# suka kegiatan luar 9harus larrr..aq pulak kan memang betul lar..hahaha)
# org yg adil (in shaa allah)
# boros & mudah dipengaruhi persekitaran (hahaha..neh memang betul.!)
# mudah patah semangat (errrrr..betul lar tuh)

baru ku tahu

hai2 readers..selamat petang semua nyer..petang neh aq nk gosip2 mak jemah sikit pasal stalker.!woooo..pelik jer kan bunyi nyer bile aq mula bercakap pasal stalker..yela bak kate kak d classmate aq tuh selalu nyer aq neh hebat beno me"stalker" orang tapi sekarang neh aq pulak di stalker..ahaha.!

actually aq xdela kesah sangat pown pasal orang yg nak stalk aq sebab terasa macam retis sangat bile ade yang stalk aq..ahaks.!poyo lak rase nyer =p okeh2..tak mo merapu meh ke topik asal nyer..actually aq baru taw yg sebelum neh bukan takat "mereka" jer yg stalk aq rupa nyer ade jugak kolompok laen nyer yg juga "mengambil berat" pasal aq..first of all aq nak cakap lar terima kasih sebab "ambil berat" pasal aq especially pasal itu saka monyet lar..metaceh semua.!

aq tak taw dari mane korang2 neh taw pasal kewujudan blog aq sebab setahu aq hanya org luar sahaja yang tahu menahu pasal ini blog terchenta lar tapi how they get know about this lil cute blog aq pown tak tahu lar..yang pasti itu orang yang telah menjumpai ini lil cute blog sangat ohsemmm lar sebab rase nyer aq tak pernah sebut nama dyeadyea tuh dekat sini..goooooooood job babe.!dgr nyer blogger jugak yer.?ape name.?boleh kite follow meng"follow"..hahaha..

dengar nyer jugak dari sini jugak lar korang2 tahu menahu tentang aq dan saka monyet kan.?so dh semesti nyer korang2 tahu sedalam2 nyer kan cerita antara kami.?so tak perlu lar aq cakap pape lagi kan..korang pown mesti dah kenal who is "he" kan.?sonang kerja aq..

hoi saka monyet sekarang aq rase aq boleh agak dah sapa yang bagi taw pasal blog aq kan.?sebab kau kan buta IT mane nak taw cari blog aq..btw tak pela aq pown dah tak kesah pasal semua tuh sebab kau aq pown dah kosong..kosong..najwa latiff sgt..

owh yer..aq dapat taw jugak di kalangan korang2 jugak ade yg sangat meminati dan suka sangat dengan saka monyet kan.?hah..dah taw pasal kami boleh lar korang masuk line ke masuk jarum ke dgn dye..yang pasti aq pernah jadi rapat dengan dye walaupun hubungan kami tak panjang..bukan nak membangga diri cuma nak bagi tahu..hahah..

okeh lar rase nyer tuh dulu yang aq nak gosip utk sesi petang neh..owh yer kalau korang2 baca benda neh aq mohon maaf yer kalau ade yg terasa dan terkasar bahasa..apa yg tertulis dalam blog neh segala apa yang aq rase dan aq lalui..btw terima kasih lagi sekali yer..kalau belum follow sila lar follow..wuelkkkk =p uhuks.!kbai..

monday bluesssss

haiiiiii korang2..selamat pagi.!eyhhh..dh nak masuk tgh hari dh neh so selamat tgh hari jela senang kn..huhu =) just short entry via tab my classmate..sajer gegedik nak updated blog gune tab..hahaha..aq over.?ade aq kesah, suke hati aq lar..

hahahah..okeh back to title monday bluessss..today very the monday bluesssssss utk bebudak masscomm especially my classssmate.!every week pown gitu sebenar nyer asal monday jer bluesss manjang..ahaks.!hari neh bluesss lebih rase nyer sebab apa yg miss mayu she is our lecturer for visual communication ajar dekat depan umpama masuk telinga kiri keluar telinga kanan..hahah..soryyyy miss this week semua macam malas yg teramat sangat.!xcaye.?okeh nak tgk neh antara bukti nyer..let's check it out babeh ^___^ .!

this is KJ @ khairi jelani not khari jamaludin =)
this kak Dee..sooooo "khusyuk"
seeee..i told you guys..tuh tgk KJ dye duk buat kerja laen mase miss duk ngajaq dekat depan..kak D pulak duk kunon2 "khusyuk" tgk ape miss duk ngajaq dkt depan walhal otak nyer ntah sampai mane dh tuh..silap2 sampai kota paris dh..uhuks.!

neh lar ragam classmate aq bile menjelang hari isnin..wahai classmate minggu depan quiz okeh so nanti kite duk pakat bace slide yg miss mayu bagi tuh nohhh..miss kami sayang miss sebab xbg kami salin note sebab miss nak bagi note.!

untuk atasi masalah neh miss kitorg siap tunjuk video korea dye lagi okeh..and..and..anddddd fyi miss mayu neh very the obses dgn K-POP..DYE dye ade baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanyak gilok video2 k-pop neh..lagu ke movie ke gambar2 artis k-pop ke semua ade..cakap jer ape nak dye boleh bagi..but miss sory sbb sy bukan addict dgn k-pop =p click here <3

me too..snap gambar mase miss ngajaq..

okeh gambar aq nak jugak ade kan..haha..sempat lagi aq snap gambar mase miss duk ngajaq dkt depan..haishhhhh ^__^' okeh student yg laen dont do this at ur faculty.! thanks babe bg pinjam tab lu..

kenduri sekolej 2013

hai bloggers. selamat malam semua. salam sabtu jugak utk semua. hari neh sabtu merupakan minggu yg agak memenatkan aq sebab nyer dari semalam (jumaat) sampai ke petang hari neh busy dgn kenduri sekolej. jumaat pagi aq dh kene pergi jumpa mak bad (staff kolej) utk dapatkan kaen2 bg hiasan gazebo dan dewan. lepas tuh tgh hari lak kene jumpa dgn itu saka monyet lar utk aq dapatkan permainan but im so lucky sbb dye cuti jadi nyer aq tak perlu berurusan dgn dye. alhamdulillah. petang lepas solat jumaat ade class sampai lar ke malam pukul 10 malam.

lepas balik class bukan boleh terus rehat. sempat naek bilik letak barang then solat isya' jer dah kene turun bawah kolej utk tolong merewang atau rewang kata awak tuh. merewang nak menunjukkan sy tgh buat kerja2 rewang tuh bukan nyer sy pergi "merewang" ada faham pakar bahasa.? wuelkkkkk =p

jumaat malam tuh kami rewang buat persiapan tempat dgn hias gazebo, hias dewan, masak air gula, packing doorgift utk anak yatim, pasang khemah dan potong2 bawang utk buat sup daging. disebabkan semalam aq turun tolong dorang lambat so sempat buat hiasan khemah jer. kerja laen banyak yg dh siap sebab ramai sgt warga kolej yg turun tolong. sangat semangat gotong-royong student2 neh taw. hew hew hew =) habis rewang tuh pown dh pukul 1 lebih naek bilik mandi dkt pukul 2 gak baru aq tidur.

esok nyer (sabtu) pulak dh kene bangun awal lagi. subuh aq pown terlewat sikit 6.45 pagi baru bangun. sory yer awak sebab terlewat sikit kejutkan awak subuh pagi tadi. huhuhu. lepas subuh ingt nak baring2 jer kejap tapi nahhhhh aq tertidur balik sedar dah pukul 9 pagi. ahaaaks.! mampos aq. bangun mandi2 siap terus turun bawah. orang dh mula merewang sejak pukul 7.30 pagi lagi. aq turun dgn muka selamba jer. uhuhuh.! terus bawak sekali peralatan permainan letak siap2 dkt gazebo pastu tolong buat doh utk donut. wehuuuuuu dapat belajar buat donut. uli2 doh maen tepung best sgt dapat buat reramai dgn PPP (pegawai pembangunan pelajar) dan student yg laen. lepas dah siap doh goreng doh tuh tapi tuh bukan kerja aq. aq sambung lak tolong orang masak sup daging. best jugak sebab dkt sini semua orang datang tolong. dorang suh aq lapah daging but sorry girlsssss aq tak reti melapah daging so buat kerja laen jela. tolong kacau bahan2 yg dah di masukkan dalam periuk utk di buat sup. habes panas terasa bahang duk depan api tuh. panassssssss sesangat3 okeh.!

masa dkt sini si saka monyet tuh pown ade tolong2 lapah daging dan pasang dapur. okeh memang sangat awkward aq rase bile nak kene bekerja dgn ada nyer dye dekat situ. kalau dulu yes memang akan rase seronok bile buat kerja dgn dye tapi sekarang ntah rase laen sgt but we have to be professional like what "he" said. herry..heryy..heryy..

done semua kerja dalam tgh hari anak yatim dari rawang pown sampai majlis dimulakan dgn ucapan perasmian segala bagai pastu bawak adik2 anak yatim neh maen permainan traditional pastu makan. menu kami utk kenduri sem neh bihun sup dan donut yg kami buat sesama. majlis berjalan dgn penuh meriah. owh yer lupa lak nak inform yg kenduri neh turut di datangi oleh dato TNC UiTM, dato Dolah. macam biasa lar dato neh memang sempoi. datang makan pown dgn tak bermeja duk dkt tangga surau dan amik makanan sendiri jer dari dalam periuk lagu tuh u ollsssss.dato memang tak suka bile dilayan over. very the low profil. sempoikan dato TNC neh. caya larrrrr dato.! hohohoh

majlis berlangsung sampai ke pukul 3 petang lepas tuh kami pown sekali lagi bergotong-royong kemaskan kawasan kolej kasi bersih macam biasa. semua nyer buat sama so jadi kejap jer kerja2 membersih. settle semua pown dlm pukul 4 lebih gitu. pastu aq naek bilik mandi solat semua pastu serbu bilik kawan makannnnnn.! okeh sumpah lapar gilok mase tuh sebab dari pagi just makan nasi lemak jer sikit pastu dah tak sempat nak makan dh pukul 5 lebih baru makan dan merasa sup yg aq tolong masak sendiri. yummmyyyyyyyyyy sungguh sedap okeh. ahaha. lepas tuh memang tidur tak hengat dunia walaupun at first susah gak nak tidur sebabkan awak tuh. sampai hati awak buat sy macam tuh kan. kata tak nak sakitkan hati sy lagi tapi hurmmmmm sodeh den taw dok.?









sesi masak sup bermula.
tuh yg lelaki tuh PPP kolej melati..en.raja
masak air gula mase rewang malam hari nyer.

neh yg atas semua gambar2 rewang masa memasak sup daging dan mencelur bihun. yg bawah lak semua gambar rewang bg mereka yg buat persiapan tempat.





lassssssssst sekali gambar2 mereka yang menguli, menggorang dan menghias donut2 melati..yummyyyy..sedap taw =)

donut perisa coklat
sesi menghias donut
donut yg pelbbagai saiz =)
tekun dayah menggoreng doh donut neh taw..good job dayah.!
nmpk sdap kan.?rase mmg sedap pown.!ala-ala big apple
 malam pulak sambung dengan earth hour. homaigoddddddd nampak tak bertapa penat nyer aq. neh baru dapat berehat dan meluruskan segala nyer dari bekerja keras angkat segala barang. hadoiiii ponek den.! esok pulak nak kene tolong utk program MOM ( melati online market) lepas tuh pergi buat passport pastu pergi DATC utk jaga course booth utk program selangkah ke UiTM. arghhhhhh.. nak nanges rasa nyer but i have to. naseb minggu depan tak dak pape program kalau tak boleh mampos aq. uhuks.!

p/s: segala gambar sepanjang kenduri sekolej akan di muat naek nanti sebab nyer ada pada kawan aq.
p/s: seronok sebab dapat jumpa annur (anak kak syu, staff kolej) yg bru lahir walaupun dpt dukung dye kejap jer sebelum di caras oleh kak jue =p
p/s: sempat jugak tidurkan ank kak nurul (PPP) mase tgh merewang tadi semua kagum and cakap ade ciri2 keibuan dan dh boleh kawen. sorry babe gua xde mase lagi nak kawen. aq cuma suke dgn bebudak dan baby jer. ahahah. ^_^
p/s: bile tgk ank yatim tuh tadi tbe2 terasa sgt bertuah bile aq masih ade mak abah. dorang kecik2 lagi dh kehi

malam tautan kasih MELATI 2013


haiii. selamat pagi readers semua. salam khamis semua nyer. since class instructional design aq cancel so aq nak lar naek entry pasal MTK Melati 2013 yg berlangsung semalam. again class cancel soooooooooooooooo heaven for this week.! i loike it. thanks sir ANTASHA sebb meng'cancel'kan class hari neh fieuwwwwww.!

macam yg semua readers taw semalam the whole day xde class so kerja aq standby jer utk event semalam. dalam program neh aq berkerja bawah biro program dan protokal. biro neh bawah pengarah program KAK ZA dan FIRA. aq kerjasama dengan NANA YDP. semalam kerja aq mula pukul 4.30 petang. tuh pown buat kerja biase2 jer. ape yg aq kene buat adalah sediakan buku program pastu tempek riben dkt situ tuh jela.

lepas dah siapkan kerja tuh aq naek bilik sebab buat kerja buku program tuh dekat bilik fira. bawah bilik aq jer pown so bile dah naek tuh aq pown terus lar pergi mandi and siap2 tunggu azan maghrib. mase neh rumate aq dh pergi dulu sebab student laen kene pergi dulu sebab nnti lambat bas xde. lepas jer masuk waktu maghrib aq terus solat sepantas kilat sebb nak kene turun mulakan kerja masa neh terasa gak dalam hati macam mase aq part 1 dulu. solat sepantas kilat dengan rumate2 dulu (wani,tina dan dayah) sebab nak kejar kan bas mase tuh. ahaha. rindu sangat moment2 neh. lepas aq dah habes solat aq pown turun jumpa nana ydp pastu arahkan student naek bas cepat sebb fungsi kami pastikan event berjalan dgn lancar so kene lar suh student neh cepat kalau x memang akan drag masa lar pastu mula program lambat student bising pastu dikira gagal. program start kul 8.30 mula dgn senam robik. time neh sooooooooo ohsem aq dgn jpk yg laen sooooooo excited sebab kami sememang nyer jenis yg happening so layan jela senam robik. bak kata abah "kalau dapat menari ke senam robik ke dh macam ade ulat dalam badan tuh." uhuks.! abah kite memang suke senam robik dan menari nk buat macam mane sebab abah dulu pown menari utk boria jugak kan. ahahaha. 

lepas dah bersenam robik mula lar dgn bacaan doa, ucapan dri polis bantuan, kak zue, puan zack, and lastly pengetua kolej yg aq rase dye paling kacak plus paling sempoi habes en. faiez. lepas en. faiez tayangan montaj xtvt sepanjang sem lepas last skli penutup dgn nyanyian lagu kolej melati kali neh kitorg nyanyi lagu kolej melati versi baru dgn suara kak mira. best makin rancak. hew hew hew. 

event habes dalam pukul 11.30 memang ngam2 ikut tentatif yg dh dibuat so kire sukses lar. cuma ade drag mase dkt satu dua tempat tp still is under control dan habes on time. mase dh habes tuh sepatut nyer aq dgn nana kene jaga student neh pastikan naek bas semua tapi semalam kitorg change tugas dgn biro laen sebab kami offer diri utk balik kolej dulu bersama dgn peralatan yg digunakan macam skrin layar, LCD, wayar2 segala bagai. aq, nana ydp, beha dgn farahlina offer diri nak buat tuh sebab kitorg dh makan dulu so boleh lar balik kolej dulu ikut van peralatan sebab van tuh nak balik cepat. yg laen belum makan so bg lar dorg makan dulu kang pengsan lak buat kerja sampai tak makan.

sampai jer kolej nahhhhhh bukan takat peralatan yg aq sebut tadi jer yg ade air botol yg dalam kotak bersar yg 1 karton tuh pon ade. kalau takat 1 karton xpe neh ade 23 karton okeh dan semua tuh kitorg yg kene angkut. homaigodddddddddd.! tapi xpela angkat jela sesama kan bukan angkat sorg. kalau angkat sorang memang mau mati dibuat nyer nak bawak ke bilik jpk lak tuh. walaupun angkat sesama tapi lepas tuh memang masuk bilik mandi terus booooooooooom lar kan xlarat nak buat ape dh lar. ahaha. ape pon memang best semalam sebab 'si dye' xde so sng sikit kerja aq if not akan susah sebab akan berinteraksi dgn 'dye'. 




barisan PPP bersenamrobik
sebahagian drpd 3000 lebih student melati



walaupun tgh bertugas gambar tetap sempat nak snap. hobi lar katekan so wajib kene ade. ahaha =) okeh peace yawwww.! nak kua cari brg baby utk ank kak syu.  






read..read..read

haiii..kite jumpa lagi tapi kali neh dgn entry yg laen pulok. kalau tadi dh story pasal hobi aq yg suke menghabiskan duit tuh sekarang aq nk share lak story pasal READ.! atau BACA.! 

macam yang semua tahu baca merupakan sesuatu yg boleh buat org mengantuk dan ade jugak yg boleh membuatkan org rase seronok dgn membaca. tapi bagi aq membaca merupakan sesuatu yg perlu terutama bagi mereka yg masih bergelar manusia. macam dalam al-quran pown ade ckp tuntut lah ilmu sehingga ke liang lahat. even masa kite dh meinggal dunia pown ade orang yg bacakan utk kite which is baca talkin. bukan niat nak membangga diri dgn potongan ayat al-quran cuma berkongsi. =)

minggu lepas mase aq balik sempat aq luangkan masa dgn balqish. semua pown dah taw rase nyer yg balqish neh ank buah kesayangan aq dan yg paling rapat dgn aq. so bile ade mase neh luangkan lar masa dgn dye. aq bawak dye jalan2 pergi AEON station 18 dekat ipoh. bukan jalan2 biasa yg aq bawak dye. kali neh aq bawak dye jalan2 dgn niat nak tanamkan semangat membaca dalam diri dye. aq nak biasakan dye dgn suasana yg dipenuhi dgn buku2 di sekeliling dye. so kami pown menuju ke popular lar.

ini lar balqish =)
kami pergi AEON berdua jer. abah hantar kami. thanks abah yg selalu ada bile kak chik nk kemana2. lepas abah dh hantar aq dgn balqish jalan2 dulu. bawak mana dye nak pergi. tempat first yg dye nak pergi kedai DAISO. tuh memang kedai fav. dye bile datang AEON. okeh xper aq pown bwk. sampai sana dye cari barang dye and aq cari barang aq. apa yg dye cari adalah tanah liat. dye pujuk aq suh belikan sebab kalau dgn mummy dye mmg susah sikit nak dapat tapi aq tak bagi sebab dh beli benda tuh. aq bg pilihan laen sama ada beli bag utk bwk pergi mengaji atau aksaseri rambut and dye pilih cekak.! sah2 kau neh budak perempuan dan sekolah pompuan aq ckp dlm hati. haha. xpela aq belikan cekak.

lepas dh beli barang dye and aq kami pown jalan lagi. dye tgk kasut lar baju lar mainan lar sama macam budak2 yg laen. aq x marah pown lar sebab secara psikologi nyer tuh memang habit kanak2. dah puas jalan kami g makan. sempat lar ber ' hi tea' dgn dye berdua. kami makan master donut dgn chatime. huuuu. sedap nyer kalau dapat sekarang neh. 

lepas makan aq tnye dye "balqish nak pergi mana lepas neh.?" dye jawab "tak taw. ikut acik lar pulak. tadi acik dh ikut balqish." aq balas "okeh jum kite g satu tempat neh tapi balqish kene jugak pergi sane temankan acik. boleh.?" dye jawab "okeh. boleh."

aq pown terus bwk dye masuk popular. mula2 aq cari buku aq. dye ikut jer pastu aq hantar dye pergi section kanak2. aq ckp "balqish tggu sini kejap boleh.? acik nak cari buku acik balqish baca lar dulu buku balqish. dekat sini memang semua buku utk balqish." dye xnak mula nyer. alasan dye takut sebab takut nnti org culik dye or aq hilang tinggalkan dye. aq ckp "xdela acik dkt tempat tadi jer..dekat jer dgn balqish. kalau balqish dh bosan cri acik dekat tempat tadi. okeh.?" dye kata "okeh lar tapi acik jgn pergi jauh2. duduk jer dkt tempat tadi taw.?" aq balas dengan senyuman then aq ckp "okeh lar mak nenek."

susah hati gak aq sbnr nyer nak tinggalkan dye sorg takut sebab kang hilang lak anak org mampos aq tapi aq beranikan diri sebab yakin dgn keadaan sekeliling. aq pergi dari dye then pusing ke arah laen. dari jauh aq monitor dye. satu persatu buku dye belek. dye amik then dye tgk gambar. lepas 10 min aq biarkan dye aq tgk dye mula baca buku yg dye pegang. aq tgk lar buku aq rupa nyer buku cerita. tapi buku tuh utk kanak2 yg berumur 10-14 tahun. tinggi btl tahap buku yg budak neh amik aq ckp dalam hati. aq pown terus datang dekat dye and tego dye. aq bawak dye pergi section kanak2 tadika. dekat situ aq carikan buku yg sesuai dgn tahap dye then bagi dye bace. aq suh dye bace kuat then aq dgr. dye buat. mula2 dye sangkut2 nak baca sebab malas tapi bile dah lame2 semakin lancar dan dye terus duduk baca buku tuh. im soooooooo proud dgn balqish.! i did it.! dh nampak macam tuh aqpown belikan lar dye buku tuh.


 masa pown dh lewat aq pown dh nak kene balik shah alam so buku tuh aq tinggalkan dan hadiahkn utk dye. masa sambil tunggu aq cari buku aq balqish ade ckp nnti dye nk dtg sini (popular) lagi dgn mummy and babah and adk. seronok aq dgr bile dye ckp cmtu. dye siap ckp nak suh adk besar cepat boleh temankan dye dkt sane while mummy dgn babah beli barang. good balqish.! semalam masa kak long call aq dye ckp balqish simpan buku tuh dalam almari baju dye dekat tempat tinggi sebab takut adek amik. pastu balik dari taska terus masuk bilik baca buku. sehari 2 page dye bace. slowly sayang lama2 habes lar buku tuh awk bace. im soooooooo happy for u kakak.! 

mase aq ceritakan pasal neh dkt fb ade yg cakap aq ade ciri ibu mithali. ohmaigod seram aq dgr. bagi aq tak perlu tunggu dh jadi ibu baru nak tunjukan itu semua. sekarang sebelum kawen pown dh boleh tunjukkan pada kanak2 yg ada. aq cuma gunakan ilmu psikologi yg aq ada dan skill pendidikan kanak2 yg aq belajar masa kerja part time dekat taska dulu. senang jer yg penting sabar dgn mereka.  

shoppinggggggggggg.!!

holla..holli ku beri nama saudara saudari cik kaboo cik kaboo. haha. baru nak mula dh merepek meroyan merapu meraban. senang hati nampak nyer aq hari neh kn. gilok tak happy sebab class cancel lagi memang bapak nyer happy lar tahap to the max.! semalam pon cancel soooooo heaven sesangat3 ye dok.?

okeh macam yg aq ckp tadi class minor advertising aq semalam cancel menyebabkan aq tinggal 1 class jer semalam which is class advance multimedia yg habes pukul 12.30 tp disebabkan semalam quiz so habes awal dalam pukul 11.35 kalau aq tak silap. atas alasan class minor xde so aq pown balik bilik lar. buat ape.? haishhhhh.. jangan ditanya lar apa aq buat dah tentu aq tidur sebab mase tuh memang aq mengatuk tahap gaban nyer sebab semalam nyer tuh aq ade meeting blok sampai pukul 1 lebih pagi pastu class pagi kul 8.30 lak tuh. 

dah dapat tidur memang lupe langsung pasal makan. balik bilik terus letak barang tukar baju pastu lesap terus. zzzzzzzzzz. ahaks..ank dara apakah ini. anda yg diluar sana mohon jgn tiru aksi kurang sopan ini yer. =p 

korang taw dak pukul berapa aq bangun.? huh.! lama tak lama aq tidur dari pukul 12 tgh hari sampai ke 4 petang baru aq bangun. huhu. lama jugak lar tuh aq tidur dh macam tidur malam jer aq rase. haha. ^__^' lepas dah bangun tuh aq pown terus pergi mandi solat asar zohor aq sah2 lar burn. lepas dah solat asar aq duk menung pikir ape nak buat dalam bilik sesorang nak buat assignment xde mood sbb mood assignment aq dtg bile malam jer harap maklum okeh.!

bile dah bosan sesangat tak taw ape nak buat aq pown ape lagi macam biasa lar terus bersiap. tukar baju, make-up segala bagai terus tarik bag keluar.! yeayyyyy..!! aq memang suke keluar tanpa alasan. ahaha. bile dah jalan nak ke basten tuh terpikir yg aq baru amik baucer buku so terus shoot pergi SACC MALL cari popular tapi sayang sane xde popular so xpela aq shopping dekat MHP book store jer sebb tuh jer yg ade dekat SACC MALL. aq tak gunakan semua baucer tuh aq just guna rm50 ajer dari baucer tuh. ape aq beli dgn rm50 tuh.? meh2 tgk neh ape yg aq beli dgn baucer tuh


mohon mahap sebb gambar neh agak blurr sebab asal gambar neh kecik bile dh di gemokkan blurr lar jadi nyer. aq guna utk beli buku MAHATHIR DAN AKHBAR neh aq guna utk subjact media law aq, SET PEN WARNA STABILO yg neh lak utk aq gunakan dalam minor advertising media creative aq, BUKU NOTE utk spare sebab buku note aq pown dh nk habes, BUKU CARI KATA buku favorita aq sebb aq suke buat mase lapang or mase tunggu orang =) 

sambil2 tgh cari barang tuh awok tuh pulak call aq tnye macam2 sampai aq rase dh macam buat salah lak dibuat nyer..awok xcaye ke saya kua sorang.? memang saya kua sorang lar sebab kalau dgn kawan susah nk duk kedai buku lame2 nak cari buku pown xsenang nnti. 

lepas dah dekat 2 jam aq duk dekat MPH tuh and dapat ape yg aq cari aq pown keluar. jalan lagi sambil tuh buat date dgn abg deris and kechik. dorg nak belanja makan so aq on jela perut pown memang dah kebulor sebab tak makan dari tgh hari pagi pown just makan sosej jer 1 cucuk dgn mineral. pukul 7 cmtu kitorg jumpa dekat SACC MALL jer makan dekat nandos. wallawehhh sodap gitu. aq teringin nk makan kenny rogers sebnr nyer tapi dkt sini aq tak sure dkt mane ade kenny so nandos pown boleh lar. thanks yaw yg belanja ^_^ konyang penuh perut den.! 

lepas dah abes makan dorang kene balik kolej sebab tgh OT sbnr nyer mase tuh so aq di tinggalkan sorang2 lagi. okeh fine.! hahah. biase sudah dan rase nyer lagi senang jalan sorang kowt dri ber2, 3, 4 dan seterus nyer. habes makan dalam pukul 8.15 malam gitu abg deris suh balik cepat aq ckp memang nak balik cepat tapi bile dh sampai dekat PKNS jalan lagi cuci mata. kunon jela cuci mata kan tapi bile dah nampak baju cantik aq ape lagi terus amik fitting tgk ngam memang terus amik jela. hohoho =P nak taw baju ape.? meh2 lagi sekali dekat tgk baju ape yg aq beli

new baju kurung.!



tadaaaaaa.! neh lar dye baju yg aq beli. baju kurung okeh.! songket lagi. warna purple gitu. acuuuunlah.! murah jer sebenar nyer baju neh sebab tuh aq amik sebab rase mcm affordable utk memilik nyer. wahhhh gitu kan. actually aq nak cari jubah sebenar nyer. jubah yg jenis tangan dye melekat ikut tangan kite dari paras siku ke pergelangan tangan tapi tak jumpa lak bile kite nak so beli jela yg neh. mak mohon jgn marah yer asyk beli baju jer. huhuhu =) lepas dh beli baju neh jalan lagi beli lagi. beli dan terus membeli sampaikan aq tak perasan yg jam dh pukul 9 lebih. rushing lar aq balik kolej sebab pukul 10 ade meeting. hahaha. melompat kejap sebab takut lambat g meeting. sampai kolej dekat pukul sepuluh memang letak barang terus g meeting r. turun2 tengok dorang cakap meeting postponed pukul 11. hati neh dh terasa gerammmmm jer penat aq jalan laju macam lipas kudung nak kejar mase nyer pasal. tapi xpela sempat jugak lar aq mandi solat isyak segala bagai dulu sebelum g meeting. xjadi nak marah =)

ps: shopping memang terapi paling baek utk hilangkan bosan. shopping gak memang hobi aq so sebab tuh aq berusaha keras utk dapatkan kerja yg baek dan bagus plus yg gaji besar supaya aq tak perlu harap pada duit orang or pada duit bakal suami aq utk aq habes kan dgn membeli-belah =)


BB1M dan kad matrik

hyeee. selamat malam dan salam 1 MALAYSIA semua. huk huk huk. semangat pulak. 1st of all aq nak cakap hoyyeayyyy sebab blog dh berwajah baru. kali neh lebih simple dan berlatar belakangkan buku2 maksud nyer bahawa aq masih sedang berlajar. learning process in every thing. cool sgt kan.? ha.? korang tak suke? hah.! ada aq kesah neh blog aq so ikut suke aq lar nak macam mane. kau orang sebok ape.? tak suke jangan singgah dekat blog aq neh. simple. senang :)

sudah2 bukan itu perkara pokok yg aq nak share kan tp tuh tengok tajuk nyer BB1M. hari neh baru aq berkesempatan utk amik BB1M neh memandangkan kesibukan dan kesemenyebukkan aq sepanjang 2 minggu buka sem neh. ya ampun bahasa melayu rosak di buat nyer. haishhhh. aq g amik tadi dgn kak D  lepas kelas. niat nk amik mmg dh lama dri awal buka sem lagi tapi selalu x jadi sebab ade jer hal nyer. lagi pulak masa nak g buat kad matrik yg ilang tuh pon xde so x boleh lar nak amik. so tadi lepas kelas terus shoot pergi menara selesaikan semua nyer. alhamdulillah settle semua nyer. baucer buku dah amik kad matrik baru pon dh dapat.

lepas neh dah boleh pikir ape nak beli dengan baucer neh. buku tak payah nak beli sebab ade senior yg murah hati bagi buku dye jimat duit aq jimat baucer buku aq. hik hik hik =p jadi nyer aq ingt nak guna utk beli pen warna-warni dengan kaler pensil utk aq guna buat assignment advertising. yela sem neh advertising ade dua class media planning dgn creative advertising so kene lar mengkreatifkan diri pastu nak beli pendrive baru, kamus manderin baru, buku2 motivasi baru sebab yg lama aq dh baca semua nyer yg lebih baucer tuh belum lagi di pikir ape aq nak beli lagi. ohhh ya aq dengar baucer neh ade yg convert kepada duit. betul ke.? apela korang neh kenapa lar nak convert ke duit. guna jela beli brg yg berfaedah kan lagi bagus. neh korang tukar ke duit bukan boleh dapat rm250 pown cuma rm200 jer yg korang boleh dapat lagi rm50 burn kan dh rugi nama nyer tuh. aq sgt tak setuju pada sapa yg convert baucer buku tuh ke duit. rugi..rugi taw x.? haishhh tapi nak buat mcm mana masing2 dapat hak masing2 so terpulang pada korang mcm mana nak gunakan baucer tuh harap nyer gunakan utk kebaikan okeh kawan2 dan adk2 yg dapat baucer buku tuh =) btw aq nak ucapkan terima kasih bebyk dgn pihak gomen sebab bagi kami baucer buku neh. terimas PM.!

ini lar dye BB1M aq.!



okeh done cerita pasal BB1M. sekarang nak cerita pasal kad matrik baru aq pulak. sebelum tuh nah tgk neh kad metrik baru aq.

tadaaaaaa..huhu :p
wink wink wink.! tuhhhhh dye kad matrik baru aq tapi tapi tapi aq masih gunakan gambar yg lama mase part 1. hehehe. cantik.? tak cantik.? huh.! kesah pulak aq. kad matrik aq ilang last sem sebenar nyer. kalau tak silap aq 2 hari sebelum final exam last sem. sebab ape.? kehilangan kad metrik aq bukan atas kesalahan diri aq sendiri tapi salah abang opis dekat fakulti. mase tuh class rep aq tak bwk kad metrik dye so x boleh nak buat peminjaman speaker utk class instructional design kami so dye pinjam aq punye kad. aq dgn baek hati pon bagi lar lepas tuh bile dh lepas kelas aq lupe pasal kad aq tuh then dgn selamba terus balik. esok nyer baru teringat then tnye dgn class rep dye ckp dye dh hantar speaker tuh tapi kad metrik tuh abg tuh ckp xde sebab ade org dh amik. yg class rep aq neh ingt aq yg dh amik dulu so dye terus belah jela semalam nyer. bile aq tnye dekat abg opis tuh yg sorg neh macam nak bg tapi sorg lagi sebuk ckp xde lar apela tapi aq rase ade dekat situ sajer xnk bagi. sebab dh fedu-up aq nk tgk abg tuh terus aq biakan. sudah nyer ilang terus kad aq abg tuh buat. aq lak kene buat kad baru. melayang duit aq rm30. abg opis meh ganti balik duit aq rm30 tuh..grrrrrr.. susahkan aq betul korg neh.! aq nk masuk libry pown x leh last sem taw dak.? nak amik baucer pown lambat kalau x awal sebelum buka sem aq dh boleh amik. cisss.!

mase buat kad metrik baru neh tadi ade abg staff tuh tnye nk amik gambar baru ke nk guna yg lama.? aq jawab nak gune yg lama jer sebab senang dan cepat sikit nak dapat. kalau aq amik gambar baru kene tunggu lagi seminggu baru dapat. aq malas nak tunggu sebab nnti kene naek menara lagi. malas.! tinggi.! sebab tuh awak tuh selalu kata aq demok sebab semua nyer malas. hahaha. ape2 pown aq nak cakap terimas jugak dkt abg yg buat kan kad metrik baru utk aq tuh. sangat3 cepat dye buat kerja. dalam masa kurang dari 15 min dh siap kad metrik baru aq. yeayyyyy.! sekarang perjalanan aq dalam Uni neh dh menjadi semakin mudah.

niat nak tukar gambar ade tapi bukan sekarang. sekarang bia aq pakai dulu gambar part 1 neh sebagai kenangan. wajah suci masuk Uni katakan. hahaha. tapi sebelum aq grad dan tinggalkan tempat neh aq akan buat lagi satu yg baru dgn gambar yg baru utk simpanan. heheh =p

lepas dah dapat kad metrik baru otw nak turun dari menara nampak bazar jualan dekat perkarangan menara aq terus singgah kejap dgn kak D belikan cover baru utk kad metrik aq. huh.! nampak x tuh gambar hello kitty lagi tuh taw x. baru lagi aq belikan utk kad metrik aq. nampak x betapa sayang nyer aq dgn kad metrik aq neh. ahaks.! lepas neh memang xdpt dh nk bagi org gune kad metrik aq. kalau org tnye aq akan ckp x bawak jer. huhuhu. comel sangat kan cover tuh. murah jer tuh bukan mahal pon sapa nak boleh order dgn aq. ahahah =)

okeh lar aq rase tuh dulu cerita utk aq kongsikan. nnti kalau ade cerita lagi aq share lagi okeh. selamat malam semua kawan2 dan readers dyeadyea.blogspot.com. lopeyouall. mwahhh.! =*



thanks to awok.

hello2.. hai semua apa habaq hangpa.? sehat ka dak.? selamat berhujung minggu jugak dekat hangpa nohhh.. haishhh..pelik pulak aq duk ckp utara.. sedap lagi bile aq ckp perak rase nyer.. ate kome moh ler kite sambung bace entry aq kali neh..

hari neh errrrrr maksud aq minggu neh aq balik ipoh lagi.? what balik lagi.? hoyyeayyyyyy.! aq memang suke balik setiap minggu.. rumah aq dgn Uni aq tuh memang sebelah2 jer.. ahaks.! kalau minggu lepas aq balik sebab nk amik barang2 aq minggu neh aq balik sebab jumpa dengan geng2 gpms aq dengan ambil gambar mase zaman kecik2 utk aq gune buat assignment aq.. for this week aq balik dengan awok tuh.. kenapa kami balik sekali.? sebab dh jodoh kot.. wahhhhh.. jawapan retis bebeno ye dak.? 

sebenar nyer minggu neh memang plan nak balik lepas gotong-royong perdana kolej aq.. around tgh hari gitu plan nyer nak balik but semalam nyer (jumaat) awok tuh ade call aq tnye kan mane letak nyer lokasi institut pemikir GPMS, perak so, aq pown cerita lar mane letak nyer.. then mereka pon sampai ke sane.. awok tuh memang ade program dekat situ kate nyer.. ok fine ini kebetulan sebab memang ikut plan asal aq nak ke sane sebab geng2 PERKADERAN ajak jumpe dekat sane.. yela deme kate aq sombong sebab udah lame x dtg sane.. bukan sombong kawan cume busy dan x berkesempatan nak ke sane even umah aq dekat jer sebenar nyer dgn tempat tuh.. ahaha =)

okeh pastu awok tuh balik rumah dye konon homesick gitu.. aq rase macam dye baru jer balik hari tuh dh homesick.. meh nk bisik sikit.. kire standard aq jugak lar neh senang nak homesick.. uwelkkkkkk =p pastu bile dah gitu mase texting dgn awok tuh dye ngajak balik sekali dgn dye.. okeh boleh lar sebab aq pon memang nak balik ipoh..

mula lar perjalanan aq dgn awok tuh balik ke ipoh.. mula ckp nak amik aq dkt kolej pukul 6 petang tapi hurmmm.. yg hado ajer pukul 7 jugak baru awok tuh muncul dekat kolej aq.. jalan jem kate nyer.. ello memang lar jem sebab awok tuh duduk mane ingt sikit bukan nyer duduk cerok hujung dunia sane.. haishhhhh.. gerak awal ler laen kali pandai nyer lahai.. ngantuk aq tunggu dekat bilik taw dak.? kalau taw lambat baek aq tidor dulu cover tidor yg x cukup semalam nyer.. hiw hiw hiw.. xpela dh nak sangkut dalam jem nak buat cmne kan.. bile dah amik aq kami pon gerak ler dari shah alam balik ipoh.. mula nyer okeh seronok sebab jalan lancar jer dgn cuaca yg baek tp bile dah masuk hiway nahhhhhh hujan lebat nak mampos.!! dgn guruh plus kilat sambung-menyambung homaigoddddd.. seram nyer tuhan jer yg tahu dalam hati neh tp aq cover dgn purak2 borak2 dgn awok tp sbnr nyer aq x dgr sgt pon ape awok ckp semlm sory lar yer.. pandai x cara aq cover line.? bahahah.. 

sampai ipoh malam dalam kul 9 lebih gak lar.. kami terus ke IPGPMS sebab kawan aq pown dh tunggu dkt sane plus awok lak ade modul part dye malam tuh.. sempat lar aq jumpa bro hasnul, abg zack, adi n puteri.. yg laen tuh aq x kenal sgt sebab dorg baru dan peserta dari "sane".. tp bile dah sampai sane sangkut lak dgn someone neh name nyer yasin.. hahah.. kacak sgt.. ^__^ dye dari mane ntah aq lupe lak ape tempat yg awok tuh ckp..yasin..yasin awak kacak lar..hehe..

sempat jugak layan modul awok tuh malam semalam.. my comment not bed.. the way dorg utk provok bebudak tuh menarik.. ala2 survival gitu.. aq x nak cakap modul dorg berjaya ke x tapi ape yg aq nampak bebudak tuh sgt mudah utk di pengaruhi.. bile dh di buang oleh kawan2 dari "bahtera" dorang sendiri dan di masuk kan dgn input dan kata provokasi dari para fasilitator terus berkobar2 nak buat group baru sendiri, benci dgn ahli kumpulan yg lama lar pastu hurmmmm.. bile dtg ahli kumpulan dtg pujuk dh cair then join balik dalam "bahtera" tuh.. ibarat dh diludah jilat balik berkali.. jgn macam tuh wahai anak muda melayu.. tekat dan stick lar pd pegangan anda dan lar nk mudah sgt nak di pengaruhi oleh org laen atau dakyah2 asing.. haishhhhh.. teremosi pulak aq bile ckp pasal isu begini.. however, aq nk ckp good job lar dekat para fasi dan urusetia utk program tuh..

lewat jugak modul tuh habes.. kalau tak silap aq dalam pukul 3 lebih gak lar baru habes sekali lepas post moterm dorg.. lepas tuh baru awok tuh hantar aq balik.. tapi sebelum tuh kami pergi makan dulu sebab perut aq bapak nyer lapor.. walaupun ade pesan beli nasi goreng ayam dekat kawan aq tapi aq tak makan sgt sebab x sedap.. just makan ayam nyer ajer.. tapi awok tuh dh makan pon tengah malam lapor lagi.. hadoiiii.. manyak nyer lu makan bro.. kami makan dekat nasi vanggey mamak.. sepatut nyer kami g sekali dgn fasi dan urusetia yg laen tapi lepas dh habes lewat sgt dorang pown tidur just pesan ajer dgn kami.. lepas tuh baru aq di hantar balik rumah..dekat nak subuh pukul 5 pagi baru sampai rumah.. penattttt den balik terus tidur.. zzzzzzzzzzzzz nunyte.. hehehe..

seronok sangat bile dpt jumpa kawan yg dh lama gilok x jumpa.. hari neh petang karang aq dah nak kene balik.. malas sgt bile fikirkan nak kene balik shah alam.. cepat lar habes study aq nak balik duk rumah.. huuuu..



p/s: kagum awok erk bile aq ckp "erat nyer pelok" bile nmpk minah rempit bonceng dgn mat rempit.. tinggi sgt kan bahasa melayu aq.. hahaha (=

i missed them sooooooooo much :'(


rinduuuuuu korang.!!! RINDU qiera, sheqin, meera.!!! semlm aq mimpi kite hang out sesama berempat (sorry meera gambar ko xde nk masuk kan skli lappy aq bru kene format so sgt suci byk gmbr xde) beli brg persiapan utk kenduri tunang qiera.. kite cari dulang hantaran, baju, pelamin, make up, brg hantaran, dannnnnnnnnnnnnn byk lagi.. kite keluar makanII dan gelakII pastu mcm biase gosipII.. huhuhu.. qiera apsal aq boleh mimpi mcm neh.?? neh mesti sebb sebelum aq tidur kan ko ade call aq ckp pasal tunang tuh yg blh masuk dlm mimpi aq kot.. hahaha.. kelakar tp sedeh sebab nnti lepas neh bile ko dh tawen dh tak boleh nak lepak sekali dh.. tak boleh nak gosip2 dgn aq dh.. tak boleh nak tidur sebilik sekatil dgn ko lagi.. uwaaarghhhhhh cedeh..cedehhh woiii.!!!



haaaaa....neh lagi yg aq RINDUUUUUUUUUUUU.. aq rindu mak, abah, kak long, adek2 aq dan ank2 buah aq.. dorg sgt best dan superb.. walaupun aq baru jumpe dorg minggu lepas tp sekarang dh mule rindu dorg.. dalam masa terdekat neh tak de mase nak balik sebb dh mula busy dgn assignment, meeting blok, program kolej, modul fakulti bla..bla..bla.. hurmmmm.. rindu korang semua.!!

second year..part four


haiiii..hello wello mashmello selamat petang semua.. lame rase nyer aq tak merepek dan kongsi story dekat blog aq neh kan.? mula2 skali aq nak mintak maaf kalau tak bagi maaf tuh sudh simpan jer dlm peti ais kasi beku.. hahaha.. di sebabkn lately busy sikit so tuh yang x de mase nak share story dkt sini.. maklong baru buka sem so byk benda lar yg nak kene buat dan settlekan dulu.. siapkan mana yg lagi penting dri yg penting.. acecehhhh ^__^

okeh lar takmo meraban lagi meh kite mulakan dgn cerekarama pertama.. utk entry 1st lepas agak lama menyepi aq nak share pasal new sem aq.. macam yg semua pon dh taw dan dh pon tertulis dkt tajuk tuh aq sekarang dh pon masuk ke tahun ke dua sebagai student mass communication dkt UNI aq neh.. sekarang aq dkt part four atau sengah org pggil sem empat.. baru jugak lar kire sebab sem neh mula minggu lepas which is 4 mac 2013.. tapi.. aq dh balik kolej seminggu sebelum tuh lagi.. soooooooooooo sad ='( owh yer lupa lak nak ckp thanks dkt awk yg wish "selamat masuk sem baru" dkt sy hari tuh.. and sorry xdpt nk continue texting dgn awk sebb sy tgh present paper work mase tuh dpn pengetua kolej.. hoyeayyyy aq still stay dekat kolej and in shaa allah sampai sem 5.. hew hew hew ^_^

okeh to be continue.. sem neh aq just ade 7 subject.. advance multimedia, advertising (media planning), advertising (media creative), 3rd language mandrin part II, instructional design, media law dan lagi satu aq lupe name dye tp code dye CIT543.. tapi yg best nyer utk sem neh pon aq hnye akn ade 3 paper utk final exam.. maka dgn itu aq perlu memulun semua carry marks yg berterabur sepanjang sem neh.. utk sem neh berat sikit sbb nak kene hafal segala media law yg ada plus byk design yg perlu di buat.. homaigodddd aq tak suke mengdesign especially bile tgh xde idea.. mohon di permudahkan segala nyer utk sem neh.. result sem lepas.? alhamdulillah tak naek tak turun.. berbaloi lar dgn sem lepas yg aq boleh considerkan sbg byk maen.. so sem neh x boleh dh begitu sebb nak naek kn pointer tuh.. haaa.. sem neh jugak class aq tambah lagi sorg student baru.. sapa.? nama dye kitorg panggil shubby.. shubby baru sambung study balik sem neh sebb last sem dye CK atau CUTI KHAS atas sebab masalah kesihatan dye.. shubby neh kwn kak d.. dorg dulu sama batch tp boleh jd x sama sebb kak d extend setahun sebb kerja and now dorg bersama balik study sesama.. so dgn rasmi nyer jugak shubby pon terjoin dalam group gegurl class aq neh.. so shubby welcome and jgn nak CK lagi okeh babeh..

done pasal dkt fakulti sekarang aq nak share pulak situasi pasal dkt kolej.. yes..!! im still in KOLEJ MELATI.. idop melati..!! wuelkkkk.. tetibe jer kan.. sem neh aq dapat blok 4a tingkat satu.. sooooooooo senang sgt sebb tak yah nak susah lagi angkat brg yg berat2 tuh naek bilik.. plus blok neh ade lif soooooooo senang kan.??heheh.. bilik jugak makin dkt dgn opis okeh.. so lagi senang lar aq bertembung dgn itu saka monyet.. makin aq nak jauh dgn dye makin dkt pulak aq dgn dye.. redha jela.. 



macam yg aq ckp td aq kene balik kolej awal sem neh disebabkan oleh nama aq tercalon sebagai JPK kolej.. JPK= jawatan perwakilan kolej.. bende neh semua disebabkan oleh ex ketua aq last sem dgn abg deris.. dorg lar yg isikan borang utk aq.. aq just kene turunkan tanda tangan jer tuh pon atas paksaan pd mula nyer tapi sekarang bile dh go through semua KPO (kursus penydiaan organisasi) dgn calon2 yg laen so dye jd jatuh cinta.. semua nyer sebb sepanjang seminggu KPO neh mcm2 yg aq belajar dan byk pengalaman baru yg aq dpt.. dari segi penyediaan paper work, perbentangan paper work, perjalanan program, bla bla bla.. erti persahabatan dan ukhwah pon byk jugak yg aq belajar dkt sini.. terima kasih fira, abg deris, kak ayu, kak del, kak za, kak nor, kak mira, hilda, b, aj, sab, dira dan yg laen2.. nak sebut semua ramai sgt.. dekat KPO neh aq kenal ramai kwn baru yg aq baru kenal walaupun seblm neh kami semua dri kolej yg sama.. yela mana tak nyer kolej melati neh jer ade 3460 org student so mmg tak lar nak kenal semua 3000 lebih student tuh.. antara kawan baru tuh qiela, dayah, nadia, mumtaz, go go, ungku, aufa, ainin, nooro, fira j, nana, beha, husna, saadah, akmal, lin, farahlina dan raaaaaaaaaaaaaamai lagi.. dorg sgt best.. even baru seminggu kenal kitorg dh jadi rapat sgt sampai sekarang walaupun semua dari laen2 fakulti.. aq saaaaaaaaaaaaaaayang korg.! =) sebab tuh lar yg aq semakin sibuk sekarang neh dgn ada nyer pertambahan komitmen sebagai ketua blok yg nk kene jaga 3000 lbh student dkt kolej neh.. harap semua dpt bg kerja sama dan di permudahkan in shaa allah.. bak kata fira "kalau kite iklas tolong org in shaa allah nnti allah pon akan tolong kite jugak"upssss..sory lupe nak introduce rumate aq sem neh.. utk sem neh aq ade sorg jer rumate sebab sem neh dpt bilik 2 org satu bilik compare dgn 4 org satu bilik last sem.. jujur nyer aq ckp agak bosan sebb rumate aq selalu xde dlm bilik sebb g bilik kwn dye buat assignment or lab report.. dye budak johor ambil course kimia so byk ler lab report nyer.. mse aq bg taw abg deris rumate aq org johor dye gelak.. jahat sgt.. dye ckp "ha..pdn muke tak suke lagi dgn org johor kan dh dpt rumate org johor..sabar jela yerk.." okeh aq mengaku lepas dari kes org yg caras herry dari aq terus aq tak suke org johor walaupun ramai jer org sekeliling aq yg ade kaitan dgn johor.. sorry rumate.!!!

hurmmmmm..rase nyer cukup takat neh dulu kot aq sharekan pasal life aq sepnjg 2 minggu masuk sem 4 neh.. nnti kalau ade cerita lagi aq share okeh.. nk siap jap g ade meeting utk program sabtu neh.. byeeee..