BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kisah abh dan anak

hye..semua..selamat petang..ape jer yg korg kerja kan hari neh..?berjalan2..?bershoping2..?bersuka-ria..?atau berdengkur je..?hahaha..ape pown bole asal kan korg bahagia..hari neh aq bersama dgn abah tersayang jer..kami keluar bersama..mak xde sbb mak kne ke kelantan sbb ade rombongan cik kiah tempat kerja dye..hehe..mak jgn lupe beli ape yg dipesan..bju kelawar, kaen batik, serunding my fav. okeh, kaen ela..errrr..kaen kapan jgn beli..hahah..=p byk pulak kan yg aq pesan..duit tak bagi pulak..heee..

sebelum aq mule melalut meh balik ke cerita asal yg aq nk bg taw..hari neh aq bangun agak lewat sbb nyer semlm tido lewat sbb ape..?jeng..jeng..jeng..texting and chat dgn itu herry lar..sampai kul 4 pagi aq rse bru kami stop then masing2 g tidor..hahah..terase mcm zaman dulu mase dgn itu shin chan pulak beza nyer kami dulu berskyping..pastu pagi bangun kul 10.30 pagi..booooo..ank dara sapa neh..malu jer ^_^' ..bile dh bangun tuh aq terus lar g msuk bilik mandi..lepas mandi tuh abah tnye 

abah: kak cik tak kua ke hari neh.?
aq: ntah..tak kot..nape.?
abah: neh abah nk kua pergi kenduri nnti balik abah nk 
pergi ambik aizat dkt hostel pastu pegi aeon..
~aeon neh baru bukak 2 hari lps okeh..dkt dgn rumah aq..~
aq: ha.?g amik aizat.?bole lah kite g tgk org maen rugby sekali.?
abah: rugby.?nk tgk sape.?dekat mane.?
aq: ermmm..nk tgk kawan..dye maen..dekat kem askar tambun tuh..
abah: kawan yg navy tuh ke.?
aq: eh..errr..haah..dye lar..
~hadoiii..malu sudh sbb abah dulu dpt tangkap sape yg aq nk jmpe..hehe..=P~
abah: haaa..yela..kang lps balik kenduri kite g..
 aq: okeh..
 ~hati terus bungabunga sbb excited nk jumpe log dgn abg navy~
 
lepas dh dgr cmtu kelam kabut aq bersiap taw..sahsah lar aq bersiap sakan sbb nk jmpe log sbb aq mmg dh lame tak jmpe log..pastu sbb 1st time nk jmpe abg navy tuh..hehe..tengs abah sbb memahami..hehe,,:)) lepas dh siap semua tuh abah belom gak balik2..jd aq pown gunekan masa yg ade utk berFB..terus update status ~tunggu abh balik kenduri dan kami akan tgk abg navy dgn log maen rugby..heee..=))~ lepas tuh kebetulan lak mse tuh cik senah dgn net tgh on9..habes lar kami merapu meraban di status neh..haha..on9 punyer on9 abah pown balik dan kami pown keluar..

dalam kereta abah tuju lagi soalan ke aq..neh tgk ape bntk soalan yg abah tuju ke aq..

abah: kawan yg maen rugby neh yg mne.?
aq: ha..neh kawan dh lame kenal..mase form4 form5 dulu..
abah: dye navy ke.?pangkat ape.?
aq: haah..navy..pangkat leftenan muda..dye masuk navy since kami lepas spm dulu..sekarang dh kejer lar..
abah: owh..tuh yg sorg tuh.?
aq: yg tuh pown same gak..dorg same batch..
abah: duduk mane.?
aq: alah abah neh tak dh lupe neh yg dulu ade kak cik cerita tuh..yg sorang tuh bdk lumut..dye anak navy gak..pangkat ape ntah ayah dye..yg sorang lagi tuh duk selayang..anak penglima tentera..
abah: larrr..mane lar abah ingt sbb byk sgt kawan kak cik..abes tuh yg pakai cekak tuh mne dye.?
 ~erk..neh abah aq merujuk kepada itu incik shin chan okeh sbb dye jer kwn lelaki aq yg aq bwk jmpe abah pakai cekak..abah mmg suke lupe name dye..yg abah yg ingt dye pakai cekak sbb tuh suke panggil dye cmtu..kalau x cye bole tnye itu mamat ler sbb mse dye tido rumah aq pown pagi yg kami breakfast same2 abah bual dgn dye salu sebut name dye as "fauzi"..kalau dye tak ingt tuh mkne nyer dye dh tua..heeee..=) meh smbg dialog..~

aq: errrr..dye ade jela..praktikal lar dye tak abis lagi..bulan 5 nnti baru dye abis..
abah: owhhh..mcm mane dye.?
aq: mcm mane ape.?ntah mcm tuh kowt..tak taw lar..

pastu aq terus tukar topik sbb aq tak nak ingt pasal dye lagi dan kalau bole tak nk ckp pown pasal dye lagi..tapi aq tahu yg abah msti tahu ape yg aq rase pasal dye..maaf abah kak cik malas nk menanges lagi..penat sudah..bia jela..tp secara jujur nyer aq sgt3 terkejut sbb masih ada lagi soalan berkaitan dgn dye bile aq balik..walaupon aq dh byk ceritakan pasal semua abg bola..abg navy..herry dan log..

ehhhh..tibe2 rase nk sedeh lak..cukup..!! jnji kene pegang.."aq tak nk menages lagi sebab dye"..!! 

 

herry

peewweetttt...!!korg2 aq happy lagi hari neh..haha..nk bg tahu aq happy lagi hari neh sbb nyer malam kang ade date dgn abg kolej atau aq panggil dye herry..=))
senyum gembira mak nokssss..!!semalam dh jumpe malam neh pown herry nk jumpe lagi..malam neh herry kate nk bwk diner kart satu tempat neh tp dye x ckp pulak nk ke mane..larrrr hai herry ape jer kezutan yg you nk buat neh..?herummm..sumpah aq excited..ape2 pown tunggu jela malam neh okeh..haha..=))

kalau semalam aq keluar jumpe harry dengan dayah sekali tp malam neh herry kate nk aq sorg jer..huhu..bile dye ckp mcm tuh buat kan aq fikirkn mcm2 dlm otak neh..nak pkai baju ape..nk pakai bju warne ape..eh..warne dh di tetapkan oleh herry..bole pulak you tetapkn i nk pkai bju warne ape..nk same konon nyer..so sweeeet herry..hehe..mcm2 lar yg aq fikir..nervous pown ade..hari neh hari penting dye ke.?hari neh hari jadi dye ke..?jgn ckp dye nk lamar aq sudh lar sbb nyer dye salu jer ckp pasal kawen ape bagai..owhhhh...tidakkk..!!aq tak ready lagi nk kawennn..byk benda yg aq nk buat dulu seblm kawen..aq tak GATAL or DESPERATE mcm STALKER tuh..haha..upssss..!!terkutuk pulak..hahaha..=D budak kemaruk nk kawen cmtu lar jadi nyer..

herry..herry..you jgn buat kjer gile okeh..i tahu umur you dh layak utk kawen tp kalau nk i jugak tunggu dulu lar yer..hehe..semalam mase keluar dgn herry dan kawan2 dye kami duk sebelah2..dye layan aq manje gilerrrr babe gua ckp sama luuu..dye ckp dgn aq hadoiiii..boleh bikin gua cair kart situ gak taw tak..hadoiiii lar herry...okeh lar nak g class dulu neh..balik nk siap jumpe herry lak..huhuhu..bye semua..










abah penah jumpe herry mase awal sem..abah tnye tuh boyfrend baru ke..?aq jawab bukan tuh kawan jer..lagi sekali abah jumpe kalau tnye lagi soalan yg sama mgkn jawapan nyer dh tukar dgn "ye..dye boyfrend baru" kowt..hahaha..~berserah pada yang di atas~ =)  

abang kolej

hollaaa u ollz..peeewweettt..!!hekhekhek..=) korg msti tnye ape hal dgn aq neh kan sengeh2 mcm kerang wangi jer kan..??hahaha..hati mak tgh bunge2 lar noksss..!heeeee..i feel like bunga sakura gugur lak rase nyer..waduhhh..heee..^_^

neh aq nk kenal kn korg dgn abang kolej aq pulak..heee..weh stalker aq nk kenal kan dgn abg kolej aq lak neh..ko nk nk ckp ape lak kli neh dgn aq..?hahah..ckp la weh sbb aq xheran pown..mcm yg kwn aq najiha elyani ckp 'you jgn peduli ape org nk ckp..you buat jer ape yg bole buat you happy' lebih kurg cmni lar ayt dye..hehe..kan jiha..btw tengs so much to jiha sbb dye byk dgr mslh aq dan tlg bg nasihat yg mmg tip top..najiha you doktor cinta i..hahah..=D 

dahdah..meh neh nk smbung story..mcm yg korg tahu lar kan utk sem neh aq still duk kolej..kolej ape..?kolej yg sama dgn sem lepas..kolej melati lar..blok pown yg sama okeh cume level nyer ajer dh naek 1..hadoiiii..penat aq..utk level 3 neh abang yg jg adalah abang idris..abang idris neh umo nyer dh 28 tahun..kalau ade ape2 mslh dgn level 3 dye lar yg akn jd super hero kami kart sini utk settle kn mslh kami..tengs gak kart abg deris..erk..tp bukn neh yg aq nk kenal kan..aq nk kenal kan kawan dye tuh..

abang dzulkarnain dzulkhairi..hahah..tp dye suh aq panggil dye herry..manje sgt nokssss..!! umo herry 26 tahun..dye staff UiTM ler..herry neh dulu nyer jage blok 3 yg aq stay neh tp level 4..tp sejak aq msuk dye kne tukar ke blok 4 level 6 dan 7..sedeh..klu x bole dh jd abg level kami..huhuhu..fyi aq dgn herry neh dh pown bertukar2 phne number..tuh yg buat aq happy sgt tuh..gilerrr x happy dri sem lepas lagi taw aq dh aim bak kate senah herry neh sem neh bru dpt number dye..tuh yg seronok tak terhingga neh..plus dulu mse tuh aq masih terikat dgn itu mamat so aq diam jela tp sekarang sudah bebas boleh lar nk dptkn num sape2 jer yg aq rse aq nk kawan..nk tahu cmne aq bole dpt num herry.?heeee..meh dkt2 nk cerita neh..

peristiwa neh jd kelmarin..mase tuh aq baru habes class pagi so aq pown balik lar bilik sbb nyer nk siap kn sikit lagi kejer aq sblm aq submit utk class ptg nyer..mse tgh rushing2 nk naek tangga tuh mse tuh aq kart level 2 kowt kalau x silap aq terserempak dgn abang deris dan herry..dorng dri level 3..pergi buat semakan bilik..mse tuh dgn pnt naek tangga nyer pandang herry pown cm hape jer..aq x perasan pown yg tuh dye sbnr nyer..yg aq perasan abg deris sbb dye abg level aq..pastu herry tego bru aq perasan..dye ckp ' hye awk..bru balik kelas ke.?' mse tuh aq nk jer jwb 'tak..bru balik pasar' tp sbb kn tuh herry yg tnye terus aq lyn kan jugak soalan dye tuh..hahah..klau org laen dh lme kne jwpn yg merapu dri aq..huuuu.. pastu ade lar kami bual2 sikit kart tangga tuh..pastu aq pown msuk bilik..byk nyer pastu aq..nk di pendek kn story sbnr nyer..hahah..buat kjer bagai..tak lame pastu ade org ketuk pintu bilik..aq engatkn ain dan ayu dtg bilik sbb dorg ade ckp nk dtg skali bukak pintu nahhhhhhhhh..abg deris dgn herry dtg bilik derrrr..!!!!!!!!!!!dorg dtg sbb nk tolong pasangkan penyangkut baju dayah..dh lame dayah request dorg pasang kan tp sekrng bru nk dtg..sajer jer taw korg neh..bile dh bukak pintu nmpk muke dorg terus aq tutup pintu balik dan suh dorg tggu kart lua jap sbb aq nk kemas sikit bilik tuh..btl kn ape yg ptut..pastu aq bukak pintu balik..dorg pown masuk lar..sambil pasang bnde tuh kami borak2 lagi..herry tnye mcm2 pasal aq..dye tnye nme pnuh, asal dri mne, part berape, course ape bagai..hadoiii herry you tnye dh mcm nk i/view kjer lak..hahaha..yg best nyer dye siap duk atas katil aq lagi okeh..siap puji lagi katil aq cntk n kemas..giler xcntk aq pkai cadar leopard okeh..malu gile aq mse tuh..dorg siap bertukar2 nk psng penyangkut tuh sebb masing2 nk duk sembang dgn aq..ahaha..mse tuh jugak lar herry dgn gaya gentleman nyer tnye number aq..aq pown ape lagi bg jela sbb mmg dh lame tggu kn mse neh kan..heeee..tp mse tuh dye xbwk phone so abg deris amik kan dulu phone number aq then herry amik dri abg deris..suke makkk nokkssss..!sejak tuh kami kerap text and calling2 smpi lar ke hri neh..mcm2 yg aq tahu taw..sejak text dgn herry dye ngaku dye dri sem lepas lagi dye dh duk perhatikan aq..setiap hari dye akn cube cri aq sbb dye nk tgk aq..ohhh herry smpi cmtu skali you perhatikan i..malu i..^_^' herry gak ade ckp dye mmg dh lame nk jumpe aq mntk number tp dye x tahu aq stay blok mne n level berapa sampai lar satu hari tuh dye tnye abg deris..dye ckp cmni

herry: deris ko kenal bdk tuh.?
abg deris: kenal lar bdk blok aq..
herry: yeke.?level berape.?
abg deris: level 3..dulu level 2..

mule dri situ herry taw mne aq stay..pastu dye cerita lar kart abg deris yg dye dh lme perhatikan aq sejak sem lepas bagai..tuh yg kelmarin mase abg deris nk pasng penyangkut tuh abg deris ajak herry..pada hal dye bkn jge blok aq pown..haha..tengs sgt kart abg deris sbb rpt kn hubungn aq dgn herry..hahah..

tadi lak aq kuar mkn malam dgn dayah tibe2 herry text tnye dkt mne dgn sape bagai..aq pown jwb lar..pastu dye ajak kuar minum2..terus lar kluar kejap dgn dye g minum kat cafe PAKLI..bukan kami berdua jer okeh..dayah pown ikut sama..kwn2 herry pown ade..seblm kul sebelas herry hntr aq dgn dayah balik kolej..huuuu..seronok sgt dpt keluar dgn herry..cm tak caya jer pown ade..herry..owh herry you mmg sgt kacak lar..suke i tgk youuuu herry..!!










herry sgt baek layan aq..sayasukesamaherry =D
 



♥ ANDAI LELAKI TAHU ♥


Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu dgn kamu, dia benar-benar maksudkannya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud utk berkasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

♥ SEMOGA BERMANFAAT ♥

Hak cipta adalah milik Allah SWT semata. Hak kita sebagai manusia adalah berlumba-lumba menyebarluaskan kata-kata kebaikan kepada seluruh umat manusia.

Sungguh bahagia insan yang telah menemukan cinta sejatinya.. ibarat tasbih & benang pengikatnya. terajut menjadi satu untaian yang selalu disentuh satu demi satu oleh insan mulia yang bibirnya basah akan cinta kepada tuhanNya


Semoga tulisan sederhana ini bermanfaat bagi Anda. Mohon maaf bila ada kata-kata yang kurang berkenan.

Semoga kita dapat mengambil hikmah dalam setiap kejadian.

play girl

holla readers..!cmne hari korang hari neh..?meriah.?gempak.?melettoppp..?wahhhh..bagus lar kalau mcm tuh..hari neh aq agak kepenatan sgt3..penat badan dan penat otak..penat badan sbb nyer nk kne attend modul utk sem neh lak sejak awal pagi hingga ptg..so membuat kan aq mengantuk sgt sbb kne bgun awl pagi walaupun hari neh hari sabtu..sakit hati aq dgn semua neh..capik guwe taw x..??penat otak lak sbb nk melayan org2 yg boleh dikatakan cerdik pandai tp dalam bab neh dye jadi kolot pulak..tak tahu lar aq..tak paham betul aq..sory yer sape yg terasa tuh..

okeh lar jauh sgt dh neh aq menyimpang..sebenar nyer aq nk cerita pasal laen neh tp dh merepek ke laen lak..aq nk cerita pasal playgirl..!korang tahu ape itu playgirl..?playgirl neh bukan maen pompuan okeh..!!jgn nk kotor sgt pemikiran tuh..playgirl mksd aq kart sini bermaksud perempuan yg suka memaenkan perasaan lelaki atau erti kata laen nyer pompuan yg pasang banyak atau byk skandal dgn lelaki dlm 1 masa..now faham dh ape itu playgirl.?next jum proceed ke story berikut nyer..

aq nk tanye salah ke kalau seseorg pompuan tuh berkawan dgn ramai lelaki terutama nyer di dunia yg urban neh.??aq rase tak salah selagi kite masing2 tahu batas antara lelaki dan perempuan..kan.??korg nyer pendapat cmne lak.?bole bg komen or jwpn korg kart ruangn komen bwh tuh..okeh..=)) aq tak paham kenape masih ada org yg menujukan status playgirl tuh pd pompuan yg yg berkwn dgn ramai lelaki pd 1 masa..helloooo..nme pown kawan okeh..adakah sbb lelaki tuh tergugat atau jeles bila melihat si gadis berkwn dgn ramai lelaki setelah mereka berpisah dari jadi sepasang kekasih.?tuh bia si jejaka jer yg jawab..wahai lar cik jejaka tolong lar buka mata jgn nk kolot sgt..berkawan dgn ramai lelaki tak bermksd si gadis tuh playgirl..semua org dlm dunia neh perlukan kwn..dgn siapa dye berkwn itu hak milik dye..yg dilihat cume status nyer berkawan dgn ramai lelaki..yg berkwn dgn perempuan atau yg x berapa nk perempuan tuh tak nk lak di persoal kan.?tak nak pulak di cop atau di gelar dgn nme2 laen..?wake up okeh..!!salah ke si gadis neh berkwn dgn ramai lelaki.??eh hello awk si jejaka xde kwn dgn ramai perempuan ke.?adakah si dye seorg jer ke kwn perempuan yg awk ade cik jejaka.??si ***, si ***, si *****, si ******** dan yg laen2 nyer bukn kwn awk ke cik jejaka.??atau mereka2 neh bukan seorg perempuan.??atau awk jugak bole si gadis gelarkan sbg playboy.??kan sama jer konsep nyer tuh..owhhh..mgkn sbb si jejaka tgk si gadis ckp dye suke dgn kwn2 lelaki nyer tuh..haha..suke tak bermksd sayang okeh kwn..!!kalau sayang pown tak bermaksd si gadis tuh cinta dgn kwn lelaki nyer tuh..kalau cinta sekali pown aq rase xde slh nyer sbb cinta itu bersifat universal..kite bole menyintai sesiapa saja termasuk kwn lelaki..kite bole cinta dgn mak abah kite, harta benda kite, haiwan, tumbuh2an, termasuk dgn kawan kite tak kira sama ada dye nyer seorg lelaki mahupon perempuan..tak tahu lak aq kalau si jejaka hnya syg dan cinta hnye pd 'si dya' manakala yg laen si jejaka abaikan atau si jejaka benci mcm mana yg si jejaka benci kan dgn aq..ok itu fine..sy tak kesah sbb itu hak awk dan sbb awk dh terpengaruh dgn 'si dye'..

wahai cik jejaka jgn lar sesuka hati jer nk tetapkan atau nk cop seseorang itu sebagai seorg playgirl..kalau awk kate si gadis neh suke nk maen kan perasaan org aq nk tnye sape sebenar nyer yg maen kan perasaan org..??si gadis atau awk si jejaka..??sape yg memanipulasikan perasaan org sebenar nyer..??sape yg dgn mudah nyer menabur jnji dan kemudian mengingkari nyer.??awk tahu kan ape jwpn nyer si jejaka..awk jwb lar sendiri..aq xnk ckp byk sbb awk cerdik pandai..awk seorg yg genius..awk byk membca..awk serba serbi tahu..awk cekap dlm segala hal dan byk lagi kelebihan yg ada pd awk yg aq kagum jd aq yakin awk bole pikir balik dgn ape yg dh aq coret kan dkt sini..aq x salahkn awk dlm hal neh sbb awk mgkn tgh beremosi mse tuh dan aq x marah awk..tp sebelum nk bukak mulut tuh pikir kan dulu yer sebelum nk tuju ke org..takut2 kene balik ke batang hidung sendiri..








ps:aq mntk maaf dgn sape yg terasa dgn entry kali neh..bukn niat nk tunjuk baek atau ape cume nk bg kesedaran pd org yg tertentu..pd si gadis biakan jela si jejaka nk kata ape sbb dye tak tahu kedudukan yg sbnr nyer..adalah lbh baek si gadis maafkan aje segala ape yg si jejaka ckp..okeh..peace yawww..!!


pss:terima kaseh sbb msg dgn aq dan angkat call aq..terimas jugak sbb bg explanation tp sayang aq xterima ape yg ko ckp sbb nyer jauh sgt beza dgn ape yg ade..aq bkn bdk2 yg boleh ko nk 'kencing manis' kate tuh bkn ko..sory yer kawan..laki kesygan ko msg n calling2 dgn aq..haha..jgn jeles..:))

abang navy

selamat malam semua..heeee..malam neh aq seronok sgt lar kan..tak tahu kenape seronok sgt..td siang ade sedeh sikit sbb nyer nk kne jauh dgn someone..sape..?neh yg nk kasik taw neh..erk..!baru perasan yg aq duk kenalkan org jer hari neh kan dkt blog neh..heheh..tuh tnde nyer masih ramai lagi yg sayang aq..huuuu..kau ade..?takat sorg tuh jer ape barang..xde saingn lar ngn aq..wahhhh..belagak pulak neh..huuuu..peduli hape aq kn sbb dh mmg betul nk wat cmne..okeh lar tak kesah lar tuh kan..kali neh aq nk kenal kan korg dgn abang navy pulok..

abang navy neh kawan log..dorg neh satu base kart lumut tuh..geng2 navy jugak larkire nyer..neh nme dye kne rahsia kn dulu buat mase neh dan wajah nyer jugak..sory yer kawan2 semua..nnti bile dh sampai mse nyer aq akan tunjuk kan sbb aq pasti stalker aq tuh pown msti nk tgk jugak dgn sape yg aq rapat sgt sekarang neh kan..so tggu yer..abang navy neh umo nyer same dgn aq dan log jugak..kami sebaya..hahaha..!!abang navy neh orang selayang..aq dgn abang navy neh jugak baru jer kenal tp kami dh rapat sgt3 mcm dh lame kenal..dye neh pown mcm log jugak..leftenan adnan..haha..xde lar..dye neh pown LEFTENAN MUDA okeh..aq ulang balik khas untuk stalker aq LEFTENAN MUDA..ko jgn nk jeles lak bile bace neh..bwk2 besabar yer..hahah..aq sgt3 senang dan selesa dgn cara dye layan aq..jauh lagi baek dari ape yg ade dulu..mgkn ini hasil nyer setelah aq bersabar dgn setiap ujian allah kowt..u..i suke u lar..suke cara u..mekasih yer u..:))

hurmmm..pgi tadi disebab kan hari neh aq xde class so lepas subuh td aq tidor lar balik..pastu dalam kul 8 lebih..klu aq x silap dlm pukul 8.10 kowt ade message masuk dalam coddy corby pink aq neh..aq dgn mamai nyer pown bace lar msg tuh..salu nyer kalau ade msg yg masuk mase aq tgh tido aq akan bace sambil lewa then aq akan terus tekan cancel dan sambung tidooo..haha..!!tapiiii..pagi td bile aq bace jer msg yg bertulis "farah, i nk g belayar da :'( " aq terus celik bijik mata aq..siap bangun terus terduduk aq..pastu aq terus replay msg tuh..tak lama lps tuh terus abang navy call aq..hadoiiii..kantoi sudah aq bngun tido..malu aq..!!haha..!!xpela..so aq pown jawab call tuh..errrrrr..ape yg kami bual kan biar lar rahsia kami okeh sbb byk sgt kemanjaan disitu..so lame gak kami bual kart phone..sejam lebih ade kowt..byk jugak lar yg kami merepek kan di pagi hari..u..i tak leh lupe soalan cepuk emas u pg td..i nk ingt dye sampai bile2 boleh..??tak boleh pown i nk jugak sbb dye buat terkedu atau speechless sgt..huuu..malu mak nokssss..!! ^_^' pas dh lame bergayut tuh kami pown kne end call sbb abang navy kate dye dh nk kena pegi dh..huuuu..mase neh aq sedeh sgt3..pastu x cukup dgn call kami sambung kart text lak..abang navy sempat sent gambar dye lagi ke aq suh aq tgk gambar dye kalau rendu..hahah..!!u tgk gambar jer x cukup lar..i tetap rendu u jugak neh cmne..??huuuu..sedeh nyer..antara last msg dri abang navy td siang berbunyi cmni "take care aw. jgn lupe kan i. hehe..bubye"..harus lar i xkan lupe kan u..hurmmm..nk tggu u balik jenuh nyerrrrr..!!gosh..!am i falling in luv dgn u..!!oh..noooo..im not ready yet to have someone special..huuuu..u ade ckp td kali neh u berlayar dekat jer kan.?dekat perairan singapore jer kan..okeh xper i tggu u okeh..tp next u ckp kne g jauh lagi..cmne lar nnti kan..kalau u berlayar lagi jauh mkne nyer lagi lama lar i xdpt nk contact dgn u..OMG..sabo jela..betul lar kowt ckp org bile dh berkawan dgn lelaki yg salu outstation neh kne byk sabar sbb akan salu kne tinggal..so neh ke yg aq tgh lalui neh..??hurmmm..ntah lar..uuu..sumpah i rendu u..!!!balik lar cepat okeh..='(










ps:sekarang ke singapore bulan 7 ke bangkok nnti kemane lg lar u neh..sian i kene tinggal dgn u jer..rendu sgt neh dgn uuu..!!!

aku dan log

hah..buat ape tuh ha..?jalan2 dri blog ke blog jer..?btw terimas lar sbb dtg jengah ke blog dyeadyea neh..dannnn selamat membaca ape yg ade dalam blog neh okeh..?

tadi dh bercerita atau kenal kan korang dgn abang bola neh aq nk kenal kan dgn lagi sorg jejaka yg sgt rapat dgn aq terutama nyer sejak akhir2 neh..yg neh bukan abang bola tp aq panggil dye log..kenape log..?sbb dye neh mse sekolah menengah power atau expert dgn math especially dalam bab log so sbb tuh kwn2 dye pggl log..dye neh aq kenal dh lama dh..since aq form 4 lagi..dye neh kawan satu sekolah mak cik atau bestie aq si qierana tuh..hah..gambar log neh ada dalam senarai kawan dyeadyea..sebenar nyer aq dgn log neh penah bercintan-cintun mase form4 dulu..tp sayang hubungan kami tak lama sbb ade org ketiga..so lepas dri tuh kami decide utk jadi kwn jer..tuh pown setelah agak lame aq tinggalkan dan berdiam diri dengan si log neh..rase nyer lepas setahun lebih kowt baru dye dpt cari aq balik dan dri situ lar kami decide jd kawan sbb dye tak bole nk lupekan aq kate nyer..dye jugak ade risik2 nk balik dgn aq tp sory syg i xde hati lagi nk bercinta buat masa neh..mgkn nnti sy tak tahu..

camne pown sekarang kami dh makin rapat balik..dye mula take care dgn aq..dye mula sering lar calling2 dan texting dgn aq..baru2 neh lak kami sering bukak balik segala cerita mase kami bercinta-cintun dulu..haha..!!kelakar bile di ingat kan balik tp ape nk buat aq sekarang masih belum terbuka pintu hati nk bercinta atau cari yg laen..log..aq rendu hang lar weh..aq sayang hang lagi sebenar nyer tp bg aq mase lagi okeh..?terimas sebb hang tggu aq..meh tgk neh gambar hero aq..!!


i love youuu :))
kau mmg kuat makan yunk..!
kau makin kacak lar babe..!
fahmia@log
~suke tgk ko pakai cmni doeee~







ps:log..sumpah aq sedeh bile hang ckp hang berat nk lepaskan aq dekat ****..dan sedeh bile hang ade sampaikn pesan dekat **** supaya jaga aq elok2..sumpah aq nanges sikit kowt mase bace text hang tuh..nnti kite jumpe ok..selamat berlayar..!! ='(( 
pss:sape kate kau jer yg ade org syg..??tgk neh..!!aq pown ade org sayang ok..leftenan muda lagi okeh..kau takat bakal engineering ape barang.??haha..
psss:log neh pown kenal shin chan..

abang bola

peeewweeettt semua pengikut tegar dyeadyea..erkk..termasuk mereka yg suke stalk aq okeh..haha..korang ape habaq..?sehat..?busy..?hurmmm..sape yg sehat tuh alhamdulillah..sape yg busy tuh sabar jela erk sbb hidup neh biase lar msti nyer ade ke'busy'an dtg melanda kadang kala tuh..tuh baru erti kehidupan..mcm aq jugak pown lately agak busy dgn segala assignment, xtvt kolej, study, kokorikulum dan sebagai nyer..hadoiiii..penat nyer lar aq..disebabkan ke'busy'an yg melanda aq neh jugak lar yg membuatkan blog aq neh terabai, tertinggal, tergendala, tercicir dan segala lagi jenis ter..im so sory my dear..

oleh sebab itu jugak lar aq ade byk benda yg nk diceritakan dgn korang semua..utk kali neh aq nk cerita pasal abang bola..abang bola..?sape tuh.?wahhhh..cinta baru ke..?tetttt..tak tahu lar..neh yg aq nk cerita neh..

abang bola neh dh lame sbnr nyer aq kenal..urmmm..tp tak selama mane yg senah kenal lar..huhu..kan senah..??abang bola neh kawan senah sebenar nyer..dorg satu sekolah rendah kalau aq tak silap..abang bola neh kenal aq pown melalui fb senah..nk taw cmne aq dgn abang bola bole kenal..?heeee..malu lak nk cerita tp sbb korang semua tak pe lah aq cerita jugak okeh..hehe..!!

mcm aq ckp td abang bola kenal aq dri fb senah..mula2 aq ade duk komen2 gambar dlm album cik senah pastu ntah cmne tbe2 abang bola neh duk like segala ape yg aq komen kn..bile dye dh like tuh dye mule balas lak komen2 yg aq bg kart gambar cik senah..so dari situ lar aq dgn abang bola neh mule berkenal..bile dh lme2 tuh dye mntk izin nk add aq sbg kawan dye..aq ckp nk add, add jela nnti aq app jer..aq neh jenis tak kesah org nk kwn dgn aq sbb mcm org salu ckp lar berkawan biar beribu becinta biar satu..jd nyer lepas dh dpt izin dri aq abang bola neh pown add lar aq sbg kwn dye kart fb..then aq pown app..dari situ lar kami mula berchatting kart fb..bile dh lame berchat dan aq rse senang dan selesa dgn abang bola neh kami proceed ke next step..dye mula mntk phne number aq..dari situ lar kami bertukar2 phone number..sebab kan aq taw dye kwn cik senah lar aq berani tukar2 phone number..klau tak jgn harap larrrr..hahaha..!!

bile dh dpt number neh bole dikatakan hari2 lar kami berbalas message dan kadang2 tuh bercalling2..haha..!!kami penah berdiam diri sekejap angkara org yg tertentu..sape org tuh..ermmm..bia lar rahsia..aq dgn abang bole stop dari contact each other sebb mase tuh 'org tuh' marah kan abang bola neh sbb abang bola neh menggunakan gambar aq sbg DP fb dye..aq pown tak taw kenape 'org tuh' nk marah bile abang bola neh gunekan gambar aq sbg  DP fb dye..lepas dh baper mggu kami senyap ntah cmne kami bole contact balik mcm biase sampai lar ke hari ini..hubungan aq dgn abang bola semakin rapat..terutama nyer sejak cik senah neh baru tahu yg aq dgn abang bola neh siap maen tukar2 phone number kami..hahah..!sory cik senah sbb tak bg tahu ke uuu..

next step hubungan aq dgn abang bola.?hurmmm..yg neh rase nyer biar lar di rahsiakan dulu yer..biar antara aq dgn abang bola jer yg tahu..heheh..!!sebenar nyer aq memang sgt3 senang dgn abang bola neh..dye baek..manje kadang2..dan nakal kowt..heheh..:)) ok lar rase nyer takat neh jer kowt dulu cerita pasal abang bola neh..ade lg neh org laen yg aq nk ceritakan dgn semua..heeee..=p










ps:abang bola u baek dgn i..i suke cara u..salam perkenalan okeh abang bola.!!

hye..readers dyeadyea sayang..!!peeweettt..!korg semua ape khabar..?sehat..?mane yg sakit2, demam, batuk2 or ade yg sakit2 tekak kunon nyer tuh bwk2 lar ke klinik utk mendptkn pemeriksaan lanjut kang tkut xdpt nk hidup lame lak kang..eh..!ape kene mengena lak lar kan sakit tekak dgn tak hidup lame neh.?hurmmmm..tuh kne tnye pd yg suke sgt ckp dye tuh xbole nk hidup lame..mcm lar dye yg tntukn hidop mati dye..pape jela..annoying sgt3..!sape..?kalau korg nk tahu p jer mntk tolong incik google search cari kan sape dye..confirm dpt taw punye..:)

okeh..cukup2 lar tuh merepek meraban merapu meroyan nyer..! erk..cik senah i gune ayat kite neh..bole kan..?tak bole pown i nk gune jugek sbb sgt sesuai dgn keadaan mse kini..heeee..:p eh..keadaan mse kini neh ape pulok keadaan nyer neh..?haaa..meh2 sini nk habaq mai..nk story-morry sikit lar kan dgn korng2 semua..sikit ke.?ermmm..tak lar jugak..banyak jugak lar kowt..ntah lar..korng layan jela..hihihi..

kali neh aq a.k.a cik tipah a.k.a dyeadyea nk bg taw yg blog dyeadyea tercinta, tersayang, tercantik dan segala bagai ter neh nk wujud kan satu segmen..apakah segmen nyer tuh..?neh aq gelarkan segmen neh sbg segmen sohsehsohseh..haha..dalam erti kata laen nyer segmen gosip..!!almaklum lar bdk masscomm mne boleh lari jauh dgn dunia gosip2 neh kan..heeee..sy budak masscomm atau nama dulu nyer budak sebaran am tp sekarang dh di up grade sbg mass communication..! ha..?ade yg ckp dye tak kesah.?hoiii..korng ingt aq kesah ke korg tuh kesah ke tak.?neh blog aq so ikut suke hati aq lar nk tulis or nk mention ape pown..huuu..tak suke jgn bace dan boleh blahhhh..!!huuu..

dah2..utk 1st episod neh aq nk sohsehsohseh dgn korg neh pasal seseorg yg sgt3 lar bajet retis u olls..dye neh kalau korng nk tahu penuh dgn 假..ehhhh..lupe lak nk bg tahu ape mksd nyer..heheh..neh dlm bahasa cina tp kalau dlm bahasa omputih nyer FAKE..!manakala dalam bahasa melayu nyer lak PENIPU..!semua bnda dye nk tipu..tulis sane sini semua nyer palsu..plastik sgt nokssss..!sane tulis cmni sini tulis cmtu..tang tuh tulis lagu tu..tang neh tulis lagu neh..hape lar agak nyer yg dye dapat yer dgn penulisan palsu dye tuh..?hadoiii..hoiiii lar cik kiah ape jer yg kau dpt ha dgn menipu org neh..?kau nk bajet retis ke..?kau cuba nk cantas mak neh ke..?kau nk propa sgt nk buat ape cik kiah hoi..???owhhhh..mgkin sbb kau tergugat dgn mak kowt..yeke.?kau nk jd super hottest mcm mak ker..??helloooo..!!!mampu ker kau nk jd mcm mak neh ha..??jawab sikit cik kiah hooiiiii..kau tuh bdk ********** jer..jgn nk cantas mak sgt lar kan..harapan jela kiah hoiii..eh..kalau korg nk tahu si kiah neh cube nk sedap kan hati dye jer kowt sbb tuh yg dye ckp dan tulis cmtu kowt kart sane sini..ehhhh..kesian pulak lar mak tgk si kiah neh u olls..dh mcm hape jer..sakit sikit pown nk ngadu domba bagai..hape sikit pown nk bg tahu bagai..hellooooo..kau bukan retis okeh so tak payah nk bajet retis sgt..nk sgt ngadu p call bomba ke polis ke buat report kart depa..sekurang2 nyer ade jugak lar kejer dorg tuh..heee...mak rse kan kua tak payah ler nk propa sgt kiah hoiiii..kau tuh ***** lagi kowt..hingusan lagi so tak yah nk over sgt lar..kau belom kenal mak sape lagi..kang mak luah kan semua info yg mak dpt dari sumber2 mak baru kau tahu..takut2 kau yg malu sendiri nnti dgn segala yg mak statement kan nnti..jd nyer cik kiah hoiiii better watch out dgn statement kau..nnti ade pulak yg makan diri sendiri..

okeh lar u olls..rse nyer cukup dulu kowt sohsehsohseh pasal si kiah propa neh..nnti kalau ade lg info pasal kiah propa neh atau gosip2 yg laen nyer akn ade lar episod seterus nyer..akhir sekali mak nk ckp "ngaku jela hakikat sebenar nyer dan hentikan lar propa anda2 tuh yerrrrr.." jumpe lagi u olls dgn episod seterus nyer..tatatititutuuuuuu..~~=p

kehilangan



dear awak, lagu neh sbnr nyer kak syasya yg bg ke sy..dye suh sy dgr sbb dye rase sgt kene dgn sy dan hubungan kite..sbb dye tahu segala nyer dan kenal awk..lepas sy dgr lagu neh mmg sgt3 kene dgn sy..setiap bait2 lagu neh sgt mnyentuh hati sy..kak sya jugak bg lagu neh suh sy dgr sbb dye tahu sgt3 ape yg sy rase terhadap awk dan ape sebenar nyer harapan sy dgn awk dan hubungan kite dan segala ape yg penah awk jnjikan dgn sy..dalam keadaan yg kurang sehat sy dgr lagu neh sederas air sungai jugak air mata sy gugur dari mata ini..hati dan fikiran pantas teringatkn awk dan segala kisah2 cinta yg sgt membahagiakan sy dan sy yakin awk jugak..saat kite mula berjumpa..meski pun kini awk bukan lagi milik sy tp segala kenangan, senyuman, gelak tawa, sentuhan, gurauan dan lain2 nyer tetap segar dan akan selalu sy ingat sampai nafas terakhir sy..sampai mata sy tertutup buat selama nyer..sampai sy berjaya melupakan awk sepenuh nyer..awk..sejujurnya ku tak bisa hidup tanpa ada kamu aku gila seandainya kamu bisa mengulang kembali lagi cinta kita takkan ku sia-siakan kamu lagi..

awk..kita bertemu dan bersua untuk merasakancinta yang makin hari makin mekar..kita berjalan bersama menuju puncak bahagia..mana sedihmu pasti akan ada air mataku..tawaku terukir senyummu.. 

setelah apa yg berlaku ramai yg nasihatkan sy utk berundur pergi jauh dari awk..jauh dari hidup awk..jauh dari segala pengalaman kita bersama..baik kawan baek sy, roomate sy, kwn kelas sy, saudara-mara sy, mak long sy dan org yg paling rapat dgn sy iaitu abah sy..semua mntk sy mula kan hidup yg baru..bg sokongan pd sy utk move forward and lets all the thing happen between us to be a part of our history and be a sweet memory..memang sy berkata utk teruskan hidup dan belajar utk hidup tanpa awk dlm hati dan hidup sy tp hati sy masih segar dgn nama awk..fierdauz razali..!!fikiran sy masih segar dgn setiap perkara yg kite pernah buat bersama selama sy menjadi baby awk dan awk menjadi hubby sy..mungkin suatu hari nnti segalanya akan padam dan musnah dari ingatan sy tp bile.?sy sendiri tak mampu nk menjawab nyer..mungkin juga akan ambil masa yg lama..mungkin bertahun atau mungkin tak akan padam sama sekali..sesungguhnya sy adalah seorang yg jenis susah utk melupaka seseorg yg telah sy terlanjur menyintainya dan menyayanginya..bg awk mungkin sy yg kedua tp bg sy awak adalah yg pertama meskipun sebelum ini sy dh pown mempunyai pasangan namun mcm yg awk sendiri sedia maklum..

berat hati ini utk melupakan segalanya..berat hati ini utk melupakan awk..berat hati ini utk melepaskan awk selamanya..berat hati ini utk melihat awk dgn yg laen..berat sgt3 awk..setiap hari sy berdoa agar allah tarik balik rasa sayang rasa cinta yg telah sy berikan pada awk tp sampai sekarang sy masih merasakan sayang dan cinta pd awk menguasai hari2 sy..meskipun ramai yg masih sokong dan bagi semangat pd sy tp kadangkala sejujurnya hanya awk jugak yg masih sy perlukan utk menjadi penyokong sy..utk menjadi pendorong sy..utk menjadi motivator sy..

hurmmmm..hanya tuhan yang memahami apa yg terbuku jauh dalam lubuk hati sy dan apa yg ingin sy sampaikan pd awk supaya awak faham dan mengerti setiap hari, setiap jam, setiap minit dan setiap saat yg sy rasakan dan sy terpaksa lalui serta penderitaan yg perlu sy tanggung setelah segala nyer berlaku antara kita..










:'( my sadness is your happiness dear :'(

cik tih..!! oh cik tih..!!

cik tih..!cik tih..!mne cik tih neh..?aq ade masalah neh..mne pulak dye pergi..huhu..sape cik tih neh..?cik senah tahu lar kan..korang nk tahu sape cik tih.?nak tgk neh..ini lar cik tih yg aq duk sebut tuh..


haaaa..! ini lar cik tih yg aq ckp td..kn putih bulu nyer tuh..cik tih yg aq ckp tuh yg dpn neh..bulu dye gebu sgt..erk..! yg belakang tuh pown gebu jugak tp yg tuh nme dye cik kok..kenape cik kok..?sbb ekor dye bengkok so kami sekeluarga dgn sepakat panggil cik kok..aq paling rapat dgn cik tih..kalau korng nk tahu cik tih neh dh byk sgt simpan rahsia aq..kalau dye bole cerita agak nyer dye dh balas balik ape yg aq cerita kart dye selama dye jd haiwan peliharaan aq..segala ape yg berlaku kat aq terutama kalau aq tgh ade masalah semua dye tahu..semua aq cerita dgn dye..ade kawan aq ckp aq tak betol ckp dgn kucing tp fakta nyer kucing sgt memahami ape yg di perkatakan oleh manusia cume nyer dye tak mampu utk membalas ape yg kita ckp dgn dye..hanya bnyi meowww..yg kite akn dgr dri dye dan mengikut fakta yg aq bace itu adalah salah satu cara meraka memberi tindak balas atau respond kpd ape yg kite ckp kan dgn dye..so kwn sbb tuh lar aq suke bercakap dgn kucing..and i love cat so much..!! tak kurang gak cerita atao problem yg berkaitan dgn ex2 aq termasuk pasal fierdauz..weh byk kowt pasal ko yg cik tih tahu tp sayang nyer mase ko dtg tido kat umah aq cik tih dh tak de sbb mak dh bg cik tih kart org laen..ha..?mk bg cik tih kart org laen.?goshhhh..!kejam nyer mak..eheh..emo lak aq neh..heeee..actually dlm family mmg semua org suke kucing tp yg paling gile dgn kucing adalah aq dan abah..tgk.! aq dgn abah aq ade persamaan kan..?kami sama2 suke kucing..pantang ade kucing dtg rumah mesti kami layan dgn baek..pastu terus bela sampai besar dan beranak pinak..hahah..abah kak cik rendu cik tih lar..okeh2 dh lari tajuk..walaupon kami semua syg dgn kucing tp mak tak de ar sampai nk bela kucing sbb dye kadang2 tak tahan dgn bulu kucing sbb mak ade resedung..so sbb tuh bile aq ade kart rumah baru ade kucing sbb nyer aq yg berkeras nk bela kucing sampai mak tak bole nk ckp ape..sory aq mmg keras kepala dlm segala hal..hahah..mesti aq yg nk menang..huhuhu..sbb tuh jugak sampai aq kne cop kepala batu dgn someone..!haderrr aq qesah..??hahah..! tp bile aq dh tak de kart rumah maka tak akn ade lar kucing2 di rumah tuh..sbb tuh mase aq pergi sambung belajar kart seremban mak amik kesempatan bagi cik tih dan yg laen2 nyer ke kawan2 dye..oh..!mak sgt jeles sbb pisah kan aq dgn kucing2 aq..so sad dear..huuu :'( tp..tp seblm mak bg kucing2 ke kawan2 dye mak mntk izin aq dulu okeh..mak ckp mak tak tahan dan tak de sape nk tlg tgk2 kan kucing tuh sbb masing2 busy..okeh mak sbb kan kesihatan mak kak cik izinkn..sedeh gilerrrr aq noksss..lepas dari tuh aq tak de lagi tempat nk meluahkan perasaan selaen abah aq..ohhh..cik tih i missed u so much cik tih..ape lar ko tgh buat sekrg neh..sehat ke dak lagi ko cik tih..mase ko hilang kejap dulu pown badan ko dh kurus kering mcm lidi..ups..!tipu jer..neh kan dh lame ko tak de dpn mate aq..harap2 ko sehat2 jer sesehat mcm mane aq bela ko..gilerrrr..tak sehat..mane tidak nyer sehat kalau dh makan smart heart, friskies dan whiskas..tido lak atas katil aq..hamboi2..untung nyer korang kan..bole kata kan sebulan aq akan habes kan duit rm200 utk kucing2 aq..tp tuh semua aq tak qesah sbb aq SAYANG KUCING..!!beli makanan berkampit2 pown tak per..jnji kucing2 aq sehat dan bulu cantik..fyi kucing2 yg aq bela semua nyer BUKAN dari baka kucing parsi okeh..semua nyer baka dari kucing jalanan tp bile dh dpt dkt aq semua nyer sehat2 dan gebu2..ohhh..sumpah aq rendu nk belai2 kucing aq..kucing oh kucing..hurmmm..bile bole bela kucing lagi..??mak kak cik nk bela kucing..!!hadoiiii..sabo jela perasaan dh kekucing pulok neh..tak per sekurung2 nyer kucing2 neh tak de nk sakit kan hati aq or buat aq sedeh..hurmmm..terase..?lantak ko lar..ok lar tuh jer nk merepek mlm neh.. ~AQ RENDU SAMA CIK TIH~

neh adek2 cik tih..shomel kan :)

neh mak cik tih dan adek2 nyer..nme dye che kembong..rendu che kembong :'(

neh kucing yg aq bela mase sem 1 dulu..bela kucing mase kart hostel..hahah..sekrg mne g ntah..haha..rendu yg neh jugak..!
















ps:- NABI MUHAMMAD S.A.W pown syg dgn kucing tahu kah korang..!

terimas cik senah..!

hyeee lar semua readers..!!selamat malam semua.!ehhhh..tggu..belum lagi nk suh tido..saje ucap selamat malam sbb entry neh di tulis tgh2 malam..heee..nape nk tulis gak malam neh sbb nyer terase nk sgt ucap kan terimas atao terima kasih ke kawan bru cik tipah neh..nme nyer cik senah..bak kate org tua2 lar kan kalau org dh berbudi kite kne lar berbahasa..maka dgn itu neh yg nk ucap kan terima qaseh lar ke cik senah tuh sbb dye ade tulis kan entry just for me..!terharu sgt neh..huhu..udah..tibe2 masuk omputih lak kan..tak per korang layan jer jnji korang paham..okeh..!

aq pown nk kenal kan sikit lar sape itu cik senah dgn aq..mcm yg cik senah ckp lar kami neh baru jer bekenalan di alam maya neh..rse nyer baru tak baru ler kan cik senah..tp kan kenal nyer kami neh mcm dh rapat sgt jer pasal nyer semua benda dan seaneka bnda cik senah neh cerita ke aq..bole kate segala nyer lar..kalau ade jer story atao gosip msti dye akn cerita ke aq..aq pown mcm tuh jugak rase nyer..heeee.. :p mungkin sbb kami neh mmg suke melayan merepek meraban merapu meroyan masing2 kowt..mgkn sbb tuh jugak kami neh bole jd rapat cmgini..ye dak cik senah..?rase nyer itu jer kowt yg cerita sikit pasal cik senah neh..udah nme nyer pon sikit jd nyer sikit jela kan..~bace dgn dialek perak okeh bru menjadi..hahah..!~

betul jugak mcm yg cik senah ckp tuh..mesti ade yg akn berase tak suke dan tak senang dgn relationship kite neh cik senah..sapa kah dye..??tettttt..heeee..hanye kau dan aq jer yg tahu sapa itu tetttt..ye dak senah..?i yakin dye akn bce blog i neh dan akn terasa yg kite sedang bercakapkan pasal dye..sapa yg makan cili padi dye lar yg terasa pedas dan bahang nyer..:p like u said kite peduli hape kan..??qesah pulak lar kan kite pasal si tetttttt tuh kan..??i jugak yakin lepas neh msti akan ade entry pasal kite di blog nyer cik senah..hurmmmm..manusia mmg tak bole tgk org laen happy dan sedang bersenang-lenang mesti ade yg nk busuk hati perut nyer..maka nyak kite abaikan saja mereka2 yg selalu meng-annoying neh yer cik senah..

cik senah tipah jugak nk mntk mahap ler sbb nyer buat mase neh tipah kne rahsiakan dulu sesuatu dri senah..sbb nyer neh bnde baru tak baru sgt jd nyer tipah rse bia tipah siasat dulu yer..bile dh kompem bru tipah bg tahu yer ape bnde nyer tuh..okeh senah.?u jgn hamik hati yer..??hamik darah tak per sbb tuh mmg dh kejer u..heheh..

okeh yg pasal nk belanja Domino's, nk kasut 2 3 pasang atao hape lg yg u mntk tuh bole ajer..tp i bayo dgn duit u bole..?huuuu :p yg pasai nk jmpe pulok tuh i rse okeh jer sbb nyer i mmg byk mse free atao terluang utk sem neh..jadi nyer i tggu u jer free senah..then bole jer kalau nk jumpe di dunia nyata..heheh..=P kite kan mmg suke berbelanja 'cucicuci poket' so bole lar kire nyer kite keluar bershoping sesame yer senah..tipah tggu awok jer..bile senah free dan tak busy dgn tugasan anda bole ler anda rogerroger tipah..okeh senah..?hurmmm..ape lagi yer nk ckp..rase nyer tak der dh..semua nyer tipah dh jawab kan senah..?cume nk ulang lagi sekali sape yg tak suke dan tak senang dgn relationship senah dan tipah bole angkat ank panah yg ade kart lappy korg tuh then move ke blog laen..dlm erti kata laen nyer bole blahhhhh..!! =)












ps:senah2 neh utk uuu pulak..ada ubi ada batas..bile dh berbudi i kne lar balas..heheh..=P creative tak aq..?kau mampu kerrr..??heeee..

1st class

yuhuuuu..helloooo..!neh nk story pasal my 1st class utk sem 2 neh..klu korg nk tahu sem 2 neh schedule aq tak lar sepadat mcm sem 1 dulu..kalau mase sem 1 schedule ya ampun nyer lar padat kan so sem neh a bit relax..class sampai hri khamis tgh hari jer then dah tak de class cume sabtu ade koko..arghhh..i still have to attend koko but never mind sbb koko start pukul 10 sampai 12 jer..so aq still bole bangun lewat sikit compare dgn sem lepas pkul 8 pagi dh kne g padang kawad untuk koko..shit..!becinta aq nk g tahu tak..tp naseb baek utk koko aq still dapat A even bercinta nk g..hahah..sem neh gak antara subjek yg aq kne amik adalah marketing communication atau marcomm, sociology, principle of translation, effective speaking dan graphic and creative design..utk class minor lak aq kne hadap lagi class journalism and 1 lagi class advertising..dalam byk2 class neh aq paling suke class marrcomm sbb lacturer nyer terampun lar sporting,sempoi dan tersangat lar gorgeous..pastu aq gak suke class advertising dan graphic sbb rse nyer tuh mmg bidang aq..okeh jatuh cinta dh neh dgn subjek2 neh..huhu..okeh tipu jer..aq msih jatuh cinta dgn itu org lar...hehe..:) so hope sem neh dpt perform lagi baek n dpt kn DL or nme penuh dye DEAN LIST..huhu..so mcm biase gak sblm aq keluar dri kolej nk ke class acara pertama adalah snap gmbr..heheh..bkn berangn cume nk pastikan tak cacat cela nyer..hahah..okeh3 nk tgk neh lar gmbr 1st utk sem neh..amik mse hri isnin sem 2 class..hahah..layan okeh..

nampak tersangat lar ayuuuu..!!
hari yg ceria harus di iringkn dgn senyuman yg ceria..:D
muahxx..!abaikan yg belakang tuh..heheee..sebuk iron baju..
okeh abaikan back ground sbb tuh mse bru2 so x de hiasan lagi..masih kosong..yg penting cadar leopard..i LOVE leopard :)
suke yg neh..nmpk sgt cuteeee..!!like a pricess :)
iklan gigi kwn2 aq kate..sgt bongek..!
 aq ade sent gambar yg mcm princess tuh ke ahqeem u noe what dye cakap cantik and aq nk gode dye..?gile hape.?xde mkne nyer aq nk gode ko..ade mcm menggoda ke gambar neh..?tettttt..ntoh ler..heheh..:) ape yg penting aq suke bergambar..!!

dyeadyea

heloooo..hye semua..salam sabtu..hukhuk..!ape hal nyer neh tibe2 jer neh..erk..!actually xde bnde nk merapu meroyan..eh..tuh kate2 youuu tuh..heheh..aq merepek meraban..yuoooo..nice to meet n noe you..!wahhhh..ape kes kan..tak per layan jela..hari neh aq bangun tido lewat sbb nyer semlm aq tak bole nk tido..lepas solat subuh baru aq bole tido..dlm pukul 7 jugak aq tido rse nyer..huuuu..so sbb tuh aq bangun td pukul 9.42 pagi..erk..!nmpk mcm tak sesuai dgn seorg gadis tp neh bersebab so kire halal..huuu..okeh pas dh bangun tido tuh aq terus msuk bilik air take a bath and terus on lappy sbb nk continue buat "research"..wahhh..sgt kan..so dh semua research di buat aq rse a bit sad but im happy too becoz im happy and satisfied dgn research aq..okeh semlman aq tak tido sbb research neh tahu tak.??ok fine aq tak tahu ape lagi nk cakap..tp yg pasti nyer dalam hati neh macam2 ade doe..ape pown aq still kuat..eh cukup lar tuh pasal research nyer pas dh siap research tuh aq sambung lak meng-edit gmbr2 aq..gmbr2 yg aq snap mse tgh bosan2 tggu nk amik balqish kelua dri sekolah dye..nk tgk..?neh lar hasil nyer..heheh..enjoy yeahhhh..!!


cheeee :D
okeh smile :)
ntah ape motif ^_^'
ngeeee..:p

tabikkk..!!
again tabikkkk..!!comel tak..?heheh..
nahhhh..muahxxx..!!
huuuu..!
tabikkk shomel nme nyer neh..!mse kawad xnk tabik sekrg bru nk tabikkkk..!!
aq suke sgt yg neh sbb mate aq sgt brown..!ori okeh..!
what ever..!
muahx..!




haaaa..tuh ler hasil nyer..eh..msti korang pelik kan sbb rambut aq kejap curl kejap lurus..almaklumlar lately aq mmg suke buat rambut neh..tak tau kenape suke sbb dh lame tak ke saloon so bile dh dpt g saloon tuh neh lar jadi nyer..mcm2 style aq buat..but u now what based on gmbr yg aq dh upload dlm fb ramai yg like and suggest aq utk buat curl sbb nmpk lagi cantik..auchhhh..!!so sweet kawan2 abah..i will do it ok u ollz..sbb korg suke kn tgk aq dgn rambut curl kan so nahhh aq buat nnti yer..heheh..ok tggu next entry yer..!:)   











 

pegawai bank

hyeee blogger2 semua..heee..rendu lar nk menulis..eh silap menaip..=P sebnr nyer byk nk story tp salu xtaw nk mule dri mne..heee..sory yer..actually kali neh nk story pasal aq di ayat pegawai bank..what..?pegawai bank..??goshhh..!!okeh cerita nyer cmni..hari neh (9march2012) aq teman mak g meeting umno..mak aq org kuat umno okeh..ketua wanita cawangan lagi..heeee..!!!mase meeting tuh semua sayap umno ade..ade puteri, wanita dan putera jugak..mase mak tgh meeting tuh aq pown lepak kart lua dewan sbb nyer malas nk join dorng meeting sbb nyer aq tahu nnti msti aq akan bosan gilerrrr nyer duk dlm dewan meeting tuh lame2..sbnr nyer aq mmg x suke attend meeting pown..huuu..mase zaman sekolah pown kalau ade meeting aq msti akan cabut lari..mcm2 excuse aq bg..hehehe..!bkn ape cume aq xsuke attend meeting sbb nnti bincang nyer sikit ceramah dan isu berbangkit yg panjang lebar..tuh sbb aq malas nk attend meeting..erk..!nnti aq kejer cmne lar agak nyer kan bile ade meeting..huhu..!okeh2 balik ke cerita asal..so mse tggu mak abis meeting tuh aq lepak kart lua dewan sambil aq melayan game angry bird mcm biasa lahhh dan bertexting dgn kwn2..mse tuh gak ade r sekumpulan lelaki neh dlm 4 org cmtu kua dri dewan yg laen nyer..dorang kua g smoking dan borak2 bagai..pastu bile dh abes smoking tuh yg 2 lagi masuk dalam so tggl lagi 2 jer..yg 2 org stay kart lua neh pown dtg lalu r dpn aq..bile tgh lalu tuh aq terpandang lar then yg sorg neh tego..neh ade sikit perbualan kami..heeee..

si jejaka: hye..neh reporter ke..?
hello cik abang..!gaya aq ade mcm reporter ke ha.?heee..

aq:ha.?xde lar..sy teman mak jer..dye ade meeting kat dlm..
jwb dgn gaya selamba jer..dlm hati nyampah sbb kacau aq maen angry bird..haha..!

si jejaka:oooo..sorang jer..?mak sape..?
eheh..sebok pulak dye nk tahu mak aq sape..

aq:haah sorang jer..mak sa*****..

si jejaka:lar..ank ketua wanita ipoh barat tuh..neh yg stdy kat u*** tuh ke.?

aq:errrr..yup..mne tahu.?

si jejaka:mak awk lar yg bg tahu..kami(kedua2 jejaka) mmg rpt dgn mak awk..neh cuti ke.?bile balik sane.?

aq:errrr..dye rpt dgn mak aq lar pulak..hadoiii..yup neh balik cuti kejap..ahd balik sne balik..

si jejaka:hurmmm..bole lar sy hntr nnti..kan.?sy selalu jer ke kl..bole hntr kan..mak awak msti ok punye kalau sy hantar..bole.?

aq:erk..!xpela kot..sbb sy balik dgn kwn nnti..g pon nk kne g rumah kwn dulu..
huuu..aq kne tipu dye sbb xkuase aq nk balik dgn org yg aq xknl ntah sape2 even mak aq knl dye..sory lar yer brader gua terpakse tipu lu..hahah..

si jejaka:xpela kalau mcm tuh..nah..neh kad sy..
eh..x malu nyer..

aq:eh..errrr..okeh..tengs..
then aq pon tgk2 lar name kad yg dye bg tuh..

si jejaka:nnti senang2 call lar yer..msg jer pown boleh.. :) dye senyum..

lepas tuh dye pown masuk dalam dewan tuh balik dgn kawan dye tuh..dalam hati neh rase lega sgt..!akhir nyer dye blah jugak dari tempat aq..heishhhh..kacau aq jer nk maen game..pantang betul aq org kacau aq tgh maen game..nak2 tgh maen angry bird..mmg angry lar aq kan..hehehe..!ups..terEMO pulak..lepas dorg dh masuk dewan meeting tuh aq belek2 lagi name kad yg dye bg..aq tgk nme dye..aq tgk alamat office dye..aq tgk kejer dye..coppppp..!!tang kejer neh yg agak kagum sikit..dye kejer sbg PEGAWAI BANK..!!goshhhh..!!pegawai bank tuh..perrgghhhh..wallahhhhh..heee..okeh even dye seorang pegawai bank itu masih belum bole dpt nk takle aq r babe..mmg dye ade gaya, ade rupe, ade kerjaya, ade kereta bsr, ade duit dan ade segala nyer tp aq masih belum ade hati lar nk kenal2 dgn dye..aq sendiri pown xtaw kenape..mane silap nyer..aq cerita kart kwn aq..aq balik yg kene bebel sbb xnk layan mamat tuh..babe..sorry babe..dye bkn pilihan hati aq..mgkn bkn sekarang aq nk cari2 jodoh neh semua..macam yg aq salu ckp kart korg 'selagi "dye" ade dlm hati aq maka xde sape lar yg akn dpt masuk ke dlm hati aq neh'..wahhhh..ayat neh msti korng pown dh jemu dgr nyer kan..tp u ollz tuh lar hakikat nyer..sampai bile aq pown xtaw dan aq pown xde jwpn nyer..kalau korang nk tahu tunggu dan lihat jela yer..heeee..okeh bkn tuh perbincangan nyer..yg penting kart sini mamat tuh mmg nmpk baek tp perlu lebih berusaha utk mencantas "dye" dri terus duduk kart hati aq neh..heeeee..ayat poyo jer..bahaha..!=D
























ps:hanya sorg jer yg penah hantar aq balik since aq duk jauh dari family aq neh..!mase tuh aq stay kart seremban..sape yg makan cili dye yg terase pedas nyer..tak ade lelaki laen yg akn dan boleh hantar aq balik lepas neh sbb tak akn dilayan..!!wahhh..amaran neh..huuu..:) 

rendu..rendu..rendu..!!!

dear awk,

just now i'm crying again bcoz of u..bcoz i really missed u..i missed u like crazy..mmg dh jnji dgn abah xkn nanges lg sbb awk tp bile dtg nyer rase rindu tuh secara automatik nyer air mata neh gugur keluar..what should i do.?nothing..i just can crying every time i missed u..awk, sy rindu awk..rindu sgt3..!walaupon awk tahu dgn siapa sy rapat sekrg itu tak bermksd sy dh jatuh hati dgn dye..dye msih belom bole gntikan tempat awk kat <3 sy..sy dgn dye hanya mampu meneruskan hubungan kami sbg kwn..<3 sy belom blh lg nk terima dye sbg buah hati sy..walaopon sy dgn dye selalu berhubung tp itu masih tak dpt nk membuatkan sy terus lupakan awk..awk masih sy ingt sampai lar ke hari nih walaupon kite dh tak berjumpa lagi..sy sentiasa tggu mase nyer bile kite akn berjumpa lagi..awk tahu tak ramai kawan2 sy ckp sy sia2 dan buang mase jer tggu awk sbb dorng kata sy cantik,tinggi dan putih..sy bole dpt yg laen..dorg selalu ckp yg bkn2 pasal awk..sy selalu terasa dgn ape yg dorg ckp pasal awk..tp kan awk, sy selalu marah dorng balik bile dorng ckp bukan2 pasal awk..sy selalu gaduh dgn kwn2 sy yg ckp psl awk..sy selalu back up awk balik..sy buat neh semua sbb sy tahu dorg tak tak kenal awk yg sbnr nyer dan tak tahu ape yg berlaku antara kite sbnr nyer..sy masih yakin dgn janji2 dan kata2 awk mase kali terakhir kite jmpe dulu..sy masih pegang dgn kata2 tuh semua..termasuk dgn ape yg dh sy jnji kan dgn awk walopon sy dh ckp kart awk yg sy nk tarik balik dgn jnji2 sy tuh..dgn awk sy ckp cmtu tp sbnr nyer sy tetap dgn jnji2 sy ke awk..

awk sy sayang awk..tak kisah lar ape yg org atau kawan2 sy nk ckp tp sy tetap dgn pendirian sy..kalau awk nk tahukn awk, sy selalu pujuk hati sy neh bile kadang2 tuh terasa penat dan rase nk mengalah dgn semua neh..sy msti akn pujuk hati sy bile terdetik nyer niat nk cri yg laen sbb hati sy yakin dan kuat mengatakan akan berlaku nyer sesuatu suatu hari nnti..sy percaya akn ade nyer sesuatu yg akn membahagiakan sy suatu hari nnti sebagai pembalasan atas kesabaran dan keperitan yg sy pendam dan tanggung selama neh..mcm awk pernah ckp dulu awk pon pernah menunggu lama sbb nk kan sesuatu then akhir nyer awk dpt..tp awk msti akn kah awk lepaskan ape yg awk dh dpt..?hurmmm..sy sendiri pon xtaw mcm mne nk ckp..hanya tuhan yg tahu perasaan sy sekrg awk..awk yg sy sayang selama nyer awk..~i miss you fierdauz razali~ sekian, terima kasih sbb baca.





klu nk suh abang posmen tolong pos kan bende neh dkt dye bole tak.?nak sgt dye tahu ape yg aq rase sekrg..klu bole nk jugak pos kan jugak hati neh ke dye supaya dye bole nmpk dgn mata dye betapa aq betul2 rindu kn dye..bile dh tgk bg balik..hurmmmm..ya allah kuatkan rase kasih sayang aq pada dye..amin..~

new sem..!

helloooo..!!peeeweeettt..!gud morning u ollz..korg dh bngun ke belom..?msti lar dh kan klu belom bangun how come korang boleh nk bace bnde neh..ye dak..?haha..!hari neh dh msuk hri kedua aq dekat kolej melati UiTM shah alam..ha.?aq masih di kolej..aq masih duk dalam..awak.!sy duk dalam lagi mcm yg awk nk..!hehe..bangga lak kan bg taw walhal dye bukan kesah pon..huuu..=P aq sampai kolej hari sabtu ptg..gerak nyer awal pg tp sampai nyer petang..mcm jauh sgt jer ipoh dgn shah alam tuh kan..huuu..actually byk persinggahan kami mase sabtu tuh..dari rumah kami singgah kubur arwah abg aq dulu..mcm biasa lar setiap kli seblm aq nk pegi atau balik dari shah alam msti akn singgah sane dulu "jumpa" abg lang..rendu dye..=( lepas dh bace kan yasin dan tahlil utk arwah beransur lak ke selayang ke  agensi upah haji utk arwah..pergi sane sbb nk amik sijil dan saguhati dari upah haji yg abah ngn mak buat kan utk arwah..seronok bile dpt tgk sijil tuh..so sah sudh abg aq dapat title HAJI..haji mohammed shah rizal bin shahrudin..mak sampai menanges sbb bersyukur dgn semua nyer dh selamat..lepas tuh baru lar kami bergerak ke shah alam lak..sbb tuh yg sampai shah alam ptg tuh..sampai shah alam daftar, angkat brg ape bagai bru lar dpt rehat..korg nk tau aq dpt bilik mne.?huuuu..tinggi lagi dri sem lepas..sem neh aq dpt bilik 3B-03-45..awak..mse sem lepas pon awk blh dgr betapa pnt nyer sy kn bile naek tgga sem neh lg tinggi r..mkne nyer bertmbh pnt r sy..malas nyer nk turun bile dh naek..hahah.!btw semua okeh lar..kondisi bilik, kawan2, persekitaran dan laen2..sem neh dpt bilik dgn budak2 part 3..dorang pown mascomm gak cume kami laen sequence..even dorng part 3 tp umr ttp same dgn aq so just pggl nme jer..xde kakak2 pown..cume yg sorg tuh umo dye 24 tp dye xnk kami2 neh pggl dye kakak so tuh pown aq pggl nme jer..yg best nyer aq still 1 bilik dgn kawan otak seminit DAYAH..!!! katil kami pown sme jugak..sebelah2..sng nk gosip..heheh.!yg bdk2 part 3 tuh sorng nme dye sue~same umo dgn aq~ dan yg umo 24 tuh jue..name dekat2 so kadang2 aq terkeliru dan tertukar nme dorg..hiiiii..bru lgi kn..huh..!yg untung nyer mse nk dftr kolej tuh aq jumpa dgn abang kolej yg hemsem tuh..!!hahah..kami sempat sembang2 lagi..abg tuh ar boleh tego aq lak kan..seronok kejap dpt jmpe dan borak dgn abg tuh..rendu oooo..lame x jmpe..mse nk balik dulu ade r jmpe jap jer tp x sempat nk borak2..heeee..siap sembang dgn abah lagi tahu..abah pown ade tanye sape tuh..aq ckp kawan jer sbb aq xnk abah engt aq dh dpt boypren baru..haha..seronok sgt tau..abang zul farah rendu abg..!!hurmmm..otak ter jem jap..ape lg yer yg aq nk bg taw pasal dlm bilik neh..huuuu..lost ler pulok..okeh lar tuh jer kowt..dye xmo dtg balik lak ape yg aq nk cerita td..maap yer readers..heheh..nnti ade lg mase aq cerita lagi yer..okeh bye..bye..~~ =)