BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

bangun

assalamualaikum.bangun dari dari tidur yang lena.
bangun dari jatuh yang terduduk.
bangun dari kesedihan yang lalu.
bangun dan mencari sesuatu. sesuatu yang telah hilang dan menghilang.
bangun dan mencari dimana pelangi setelah hilangnya dibawa pergi dan meninggalkan hujan yang panajng.
bangun dan mencari kebahagian baru.
bangun dan bergerak dari jalan yang penuh dengan kesengsaraan.
bangun menuju kejayaan yang di impikan sejak azali.
bangun meniggalkan segala kepedihan dan kepahitan masa silam.
bangun dan terus bangun sambil di pimpin oleh mereka yang masih sayangkan aku.

terima kasih mak, abah yang sentiasa ada saat aku memerlukan mereka. sentiasa mendoakan kebahagianan untuk aku.

terima kasih adik beradik aku yang sentiasa sedia dengar dan layan karenah aku yang kebudakIIan dan mendengar cerita aku.

terima kasih anakII sedara aku yang selalu buat aku tersenyum gembira dan bahagia bila bersama mereka. i love you adikakak.!

terima kasih kawanII yang selalu ada masa aku perlukan korang. selalu ada untuk memenuhi rasa kosong yang ada dalam hati nih setelah di kecewakan. tak lupa jugak pada yang menghina aku dengan kataII yang "sangat enak di dengar" kerana dengan kataII itu aku bangun kini.

terima kasih untuk kau atas tindakan dan pengakuan yang jujur itu. walaupun pahit untuk aku telan tapi aku telankan jugak. terima kasih kerana pernah membahagiakan aku dengan segala yang telah kau berikan. mengenali kau umpama mempelajari sesuatu yang baru di sekolah tadika. setiap saat di penuhi dengan kebahagiaan, senyuman dan gelak tawa dari kau. terima kasih atas segala pengorbanan yang kau buat untuk aku. terima kasih jugak atas pinjaman kebahagian yang kau berikan pada aku selama aku kenal kau. terima kasih jugak untuk parut luka yang kau tinggalkan dekat hati aku ni. aku sangat menghargai semuanya.

sekarang, aku bangun dengan hidup yang baru.! aku kini kembali dengan aku yang baru. bukan seorang yang lemah dan di rundung rasa sedih setiap hari lagi. penat menanges. lelah merintih kerinduan. aku tak hiraukan kau lagi. aku bangun tinggalkan segala kenangan, pengalaman dan impian dengan kau di tepi jalan. aku bengun, merangkak, berjalan dan seterusnya berlari. berlari laju tinggalkan kau dan kau di hujung. aku kuat.! aku mampu harungi seeeeeeeeemua halangan dan dugaan yang kau tinggalkan untuk aku dan yang di beri oleh-NYA. bukan nak membangga diri mahupun berjelan mendongak ke langit tanpa menunduk ke bawah cuma aku yakin bahawa setiap apa jua ujian yang datang dari-NYA diberi mengikut kemampuan aku. kalau aku tak mampu mana mungkin DIA nak kirimkan ujian yang berat untuk aku. kan.? kan.? kan.? 

setelah bangunnya aku jangan kau datang lagi untuk menjatuhkan aku. tak mungkin terjadi pun sebab aku akan lebih lut dengan tindakan dan permainan yang kau mainkan. aku semakin tuli dengan apa yang akan datang lepas ni. aku adalah aku.! hanya mereka yang kenal aku yang akan tahu siapa aku. hanya mereka yang sayang aku akan sentiasa sayang aku. kau.? hurmmm sendiri mau fikir. aku malas nak cakap. malas nak layan. well, berlagak sangat kan.? ahaks! =p 

aku harap doaII aku di makbulkan. aku harap akan datang mr.ash aku yang sebenarnya. aku harap mr.ash aku tu akan selalu ada dengan aku dan mampu ceriakan aku dan berikan aku pelangi baru untuk aku.
*kembalinya aku bukan untuk kau atau dia tapi untuk menunjukkan yang aku kuat.! kuat sekuat HARIMAU MALAYA. aummm.. aummm.. =)

No comments:

Post a Comment